Én március 15-én max a konyhába szoktam fel/ki/be (ahogy tetszik) vonulni. Szerintem egy jó kis ünnepi menű is jelezheti, hogy ünnep van, pláne ha hideg és vacak az időjárás!!!
Főfogásként egy egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom csirkemellet választottam a madárinfluenza jegyében :o).
Én március 15-én max a konyhába szoktam fel/ki/be (ahogy tetszik) vonulni. Szerintem egy jó kis ünnepi menű is jelezheti, hogy ünnep van, pláne ha hideg és vacak az időjárás!!!
Főfogásként egy egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom csirkemellet választottam a madárinfluenza jegyében :o). Mostanság meg szoktam kérdezni a hentesemet, hogy aztán sálat-sapkát hordott-é a jószág??? Merthogy védekezni kell az influenza ellen!!!
Szóval a recept Donna Hay: Ízvarázs című gyönyörűségéből való.
Csirkemell fokhagymáva, krumplival:
Kb. 6 szem krumplit (gondolom kicsivel nagyobbakról van szó, mint amiket a pincékben ilyenkor tél végén fel lehet lelni) kell meghámozni (vagy amennyivel jóllakik a család) és kockára vágni. (Nekem momentán elektromos sütőm van, ami nem olyan virgonc mint a régi panelos-gázos darab volt, így én a krumplikat felkockázás előtt kb. 5-7 percig előfőztem.) 12 méretes gerezd fokhagymát a kockára vágott krumpli közé kevertem egy közepes tepsiben, (a fokhagymagerezd külső héját nem szabad lehúzni!). Öntöttem rá pár kanál olívaolajat és megszórtam sóval, őrölt színes borssal, és az eredeti recepttől eltérően friss oregánó helyett rozmaringot tettem bele, mert az én ízlésem szerint az jobban passzolt bele. Jól összeráztam és betettem a sütőbe. Kb. 30 percig kell sütni.
Mialatt a krumplik süldögéltek, addig előkészítettem 4 csirkemellfilét: jól bedörzsölgettem őket sóval, borssal, és egy kis olívaolajjal. Egy serpenyőben mindkét oldalt kb. 2-3 percig sütöttem. Amikor a krumpliknak már csak kb. 10 percük volt hátra a sütőben, akkor a tetejükre ültettem az elősütött csirkemelleket.
Amikor elkészültek, kihalásztam a tepsiből a fokhagymákat, és kihámoztam őket a héjukból, kicsit villával összenyomtam és rákentem az isteni fokhagymakrémet a csirkemellekre és egy kicsit a krumplikra is. Mennyei volt!!!
Desszertként a Francia konyhából választottam a citromtortát. Ez is finom volt, de még csiszolásra szorul a recept, lehet hogy kivárom amíg CHILI&VANILIA megtalálja az igazit!!