Őszintén szólva a múltkori hétvégi főző maraton után nem nagyon volt kedvem főzőcskézni. Arra azonban ügyeltem, hogy a füstölt csülök főző leve időben átlényegüljön egy finom babfőzelékké! Szóval fontos figyelmeztetés következik, amely így húsvét előtt abszolut időszerű.
1. Jól meg kell nézni, hogy hol és milyen sonkát vesz az ember, mert sajna nincs minden rendben ezen a téren. Én azt ajánlom, hogy aki teheti a megszokott, bejáratott hentesénél szerezze be a cuccot. Egyszer van egy évben ilyen ünnep, nem hiszem, hogy érdemes lenne kockáztatni a főfogást holmi hiper-szupermarketes akció miatt!
2. A sonka főzőlevét kiönteni VÉTEK!!! Ha nem akarjuk azonnal felhasználni (elvégre épp a három napos evés-ivás közepén vagyunk) akkor érdemes egy dobozban lefagyasztani, hogy néhány nap vagy hét múlva elővehessük, és egy finom bab, netán lencse főzelékhez, leveshez felhasználhassuk. Előtte azért érdemes megkóstolni, mert előfordulhat, hogy túl sós.