"Biskoctumat mint kelljen jól sütni és csinálni
Végy tizenkét tiknyomat, verd egy mázos fazékban, azt egy kalánnal habard jól egy egész óráig untalan, azután végy egy font szép fejér nádmézet, aprón töröttet, és habard bele, azzal is egy óráig kalánnal törd jól meg.<P><EM>"Biskoctumat mint kelljen jól sütni és csinálni:</EM></P> <P align=justify><EM>Végy tizenkét tiknyomat, verd egy mázos fazékban, azt egy kalánnal habard jól egy egész óráig untalan, azután végy egy font szép fejér nádmézet, aprón töröttet, és habard bele, azzal is egy óráig kalánnal törd jól meg. Megint végy egy annyi szép fejér lánglisztet, amennyi a nádméz volna, de nem nehésségébe (non ad pondus), hanem sokaságába (sed ad quantitatem), és habard azt is közibe megint egy egész óráig, azután két kalán mazsolát és fél kalán anisomot egy kevésség megtörve, azzal is habard jól öszve és tölts a formába, a formát penig rakd meg ostyával környös-körül, hogy hozzá ne ragadjon, és a fenekét is. Vagy hintsd meg liszttel és süsd meg a kemencébe, mint annak a módja. Vigyázz reá, hogy hertelen ne süljön, holott hamar megég, és belől sületlen marad"</EM></P> <P align=justify><EM></EM> </P> <P align=justify>Remélem tetszik a recept! :o)))</P>