Vasárnap nagyszabású málna feldolgozásba kezdtünk. Először is leendő joghurtos málnaleveseimre gondolva bekerült néhány zacskó a frigóba.
További, (ugyan csekély) mennyiség került egy befőttes üvegbe, hogy málnaecet készítési kísérletem alapanyagául szolgáljon. Több recept áttanulmányozása után 25 dkg málnát kicsit összetörve elhelyeztem egy üvegben. 3 dl vörösbor ecetet egy kis lábasban 5 percig melegítettem 1 kk rózsabors, 5 szem borókabogyó, 5 szem szegfűbors és 1 kk koriander mag társaságában, majd ráöntöttem a málnára. 2-3 napig szándékozom érlelni, majd leszűrni. Igen kíváncsi vagyok az eredményre, mert régóta szemezek a málnaecettel egy hipermarket polcán, de 2 dl-ért nem voltam hajlandó majdnem 900 forintot fizetni!!! (tájékoztatásul 5 dl vörösbor ecet nincs 300 forint ugyanott)