Az idei első grillezésünk.

Az idei első grillezésünk.

Az idei első grillezésünk.

Van abban valami üdítő, hogy az ember hétközben tv nézés helyett lebattyog a ház mellé, felácsolja a készséget, és sütöget. Nem kell hozzá semmi extra. Némi husi, kenyér, saláta, meg egy üveg borocska. Az egész mulatság nem tart tovább 2 órácskánál (pont mint egy gagyi film a tv-ben + reklámidő).

Évinek partyra recept

Évinek partyra recept

Évinek partyra recept

"Biskoctumat mint kelljen jól sütni és csinálni

Végy tizenkét tiknyomat, verd egy mázos fazékban, azt egy kalánnal habard jól egy egész óráig untalan, azután végy egy font szép fejér nádmézet, aprón töröttet, és habard bele, azzal is egy óráig kalánnal törd jól meg.

A kis fekete meg a kínai

A kis fekete meg a kínai

A kis fekete meg a kínai

A műkaja találkozása a kínai edénykével. Hol is kezdjem? Azt hiszem már említettem, hogy nem vagyok híve a műkajának. Lehetőség szerint kerülöm a dobozos, zscskós, üveges, kockás, meg miegymás kajákat. Nem is vetemedtem volna olyasmire, hogy említést tegyek az egyetlen kivételről, ha a véletlenek nem játszanak közbe, és nem jön szembe két dolog is amiről eszembe jutott, hogy enni kéne.

 Először is nemrég olvastam Nemisbéka kollegina írását az ő kis kedvencéről, másodszor épp a minap jött szembe velem egy üzletben a rég áhított kis tálka, amiből prímán lehet tv előtt is pálcikával csemegézni a kínait. Szóval a csillagok fenti együttállása késztetett rá, hogy felfedjem a titkomat. Az egyetlen kivétel számomra unkle bencéék szecsuáni csípős mártása. Ez valahogy el van találva, bár a legutóbbi receptmódosításkor elfelejtették kikérni a véleményem, és ma már egy hangyányit csípősebb mint amikor beleszerettem. (Ezúton kérlek kedves unkle bence, hogy több csilit már ne!!!:O))) Íme a tökéletes műkaja a tökéletes tálkában:

Kínai.jpg

 

Ugye szép? Így együtt! Elvégre fontos a tálalás, mert először a szem lakik jól!!!

Hétfő reggeli vidámság

Hétfő reggeli vidámság

Hétfő reggeli vidámság

Sokáig aggódtam, hogy szakácskönyv gyűjteményem méretei némiképp kóros elmeállapotomra engednek következtetni, legalább is ezt sikerült kiolvasnom néhány egykori kolléganő szeméből, amikor ez a téma szóba került. Találkoztam olyannal akinek volt legalább 4-5 könyve innen-onnan, de olyannal is akinek az 1 db Horváth Ilonán kívül nem volt semmi a polcán.

süti beállítások módosítása