A rántott hús átlényegülése

A rántott hús átlényegülése

A rántott hús átlényegülése

Tulajdonképpen nem szoktam rántott dolgokat csinálni, ezek nálam több okból is tiltó listán vannak.

Először is marha macerás dolog a panírozás, egy csomó koszos tányér, több tonna olaj elpazarlása, terjengő olajszag, nem is beszélve a felesleges kalóriákról.

Másodszor annyi, de annyi finomság létezik, annyi recept vár még kipróbálásra, és egyébként is egy finoman fűszerezett roston sült husi szelet sokkal élvezetesebb (nem utolsó sorban kalóriaszegényebb), mint a hagyományos unalmas panír. (és még a visszamaradt olaj környezetbarát eltüntetése sem okoz gondot!Egyszóval igen ritkán van nálunk rántott hús, de most rútul csőbe húztak! Régóta szemeztem Donna Hay izgalmasnak hangzó receptjével, és csak az „alapos áttanulmányozás” után jöttem rá, hogy a Ropogós ötfűszeres csirkemell a rántott hús egy variációja. Úgyhogy kénytelen voltam előszedni a tányérokat és nekilátni a panírozásnak. Utólag megvallva azért megérte a dolog, mert nagyon finom volt. Érdemes kipróbálni annak is aki egyébként is készít panírozott dolgokat, mert tényleg feldobja a dolgot.

Hozzávalók: csirkemell filé (szóval ezzel mindig bajban vagyok a hentesnél, hogy ? db, mert ugye 2 fél 1 egész, szóval 4 főre 2 egész, vagyis 4 fél), liszt, tojás a bundához, olaj a sütéshez,

A panírhoz: zsemlemorzsa, 2 tk kínai ötfűszer keverék, 1 tk őrölt kömény, 1 tk őrölt koriandermag, 1 tk só, frissen őrölt bors.

Ügymenet: a csirkemell filét a szokásos módon előkészítettem: leöblítettem, papírtörlővel felitattam róla a vizet, levágtam az alsó kisebb darabot, a nagyobb részt pedig ketté vágtam. A zsemlemorzsába belekevertem a fűszereket, és bepaníroztam a husikat (liszt, tojás, panír). Forró olajban mindkét oldalukat szép piros-ropogósra sütöttem, ez kb. 3-4 perc, persze mérettől is függ. Párolt rizs és saláta került mellé.

A kínai ötfüszer keverék egyébként elég izgalmas dolog, azt hiszem írok is róla egy külön kis elmélkedést, de legalább is, hogy miből áll, hátha valaki nem tudja beszerezni. Én az Ázsiában találtam, de ha elfogy nekem is házilag kell összedobni, mert mostanában nem esik útba székes fővárosunk, itten falun meg nem van ilyesmi a sarki közértben .

süti beállítások módosítása