Eper is meg torta is!

Eper is meg torta is!

Eper is meg torta is!

Fénykép is meg útmutató is a tökéletes desszerthez. Ezt a receptet legkedvesebb Krisztina barátnőmtől kaptam. Nálunk akkora siker, hogy egész nyáron ezt követelik tőlem. Eperrel, málnával, ribizlivel, vagy vegyes piros gyümikkel, attól függően, hogy épp mi terem a kertben.

Epertorta.jpg

Piskóta karika: 3 tojássárgáját 9 dkg porcukorral gőz felett habosra keverek. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárga masszába beleszitálok 7,5 dkg lisztet és 4,5 dkg olvasztott vajjal meg a tojásfehérje habbal lazán összeforgatom. Sütőpapírral kibélelt kapcsos kerek (24 cm-es) formában, 180 C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt sül meg. Ha a tetejét kicsit benyomjuk és visszaugrik akkor jó, illetve a színéről is lehet látni. 

Töltelék: 1 csomag zselatint 2 dl  vízzel felfőzök, és hűlni hagyom. (langyosan, folyósan kell felhasználni) 2 pohár joghurtot 15 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral összekeverek. 2 dl tejszín  habbá verek és az összes hozzávalót elkeverem. (Legjobb a tejszínt 15-20 perccel korábban átteni a fagyasztóba, hogy minél hidegebb legyen, mert különben megtudod hogyan kell vajat köpülni :o) Az ízlés szerinti felaprított gyümölcsöt belekevem a joghurtos masszába és a formába visszahelyezett piskóta tetejére öntöm. A hűtőben kb. 1-2 óra alatt dermed meg. 

süti beállítások módosítása