Készítettem nektek egy "gasztroképeslapot".
Ezeket a finomságokat Capri szigetén ettük:
A pizzák itt természetesen fatüzelésű kemencében sülnek és nagyon finomak.
Én egy calzone-t választottam amiben paradicsom, sajt, sonka és gomba volt. A gomba különösen finom volt, nem ám konzerv! A jobb alsó tenger gyümölcseit értelem szerűen nem kóstoltam, de szakértőnk nagyon elégedett volt vele.
A ház bora egy hihetetlenül intenzív gyümölcsös száraz vöröske volt, nagyon-nagyon ízlett.
Desszertként én a jobb felső képen látható Torta Caprese nevü helyi specialitást kértem. A látszat csal, ez kérem tömény mandula és csoki orgia. Még indulás előtt találtam egy receptet Mammánál, úgyhogy hamrosan újra élvezhetem ezt a finomságot.
A tiramisuba is belekóstoltam, mondhatom az is nagyon ízlett. Hiába, mégis csak ők tudják ezt a legjobban elkészíteni.
Mindenütt citrom és narancs ültetvények szegélyezték utunkat. Létezik olyan fajta, aminek termése akkora mint egy kisebb sárgadinnye.
Egyébként az egész térségben készítik a már említett Limoncello nevű citromlikőrt. Hazacsempészése manapság némi nehézségbe ütközik ugyan (a repülőgép fedélzetére nem vihető fel folyékony dolog), de én gondosan bebugyoláltam az én kis üvegemet (meg a többiekét is, akik nem adtak fel csomagot) és sürűn fohászkodtam, hogy épségben haza érjen.