A különféle kelt tésztából készülő csigabigák iránti szerelmem továbbra is olthatalannak tűnik. Ezúttal Petra pudingos csigáit próbáltam ki. Sajnos az én csigáim nem lettek olyan szépek, viszont fénysebességgel tűntek el. Még szerencse, hogy idejében félretettem a három fotómodellnek valót, különben most nem tudnám megmutatni őket.
Hozzávalók a pudingos krémhez: 1/2 csomag vaníliás pudingpor, 1/4 liter tej, 25g cukor, 1 evőkanál vaj, 40g mazsola (opcionális, én szeretem!!!)
A robotgép dagasztókarjának segítségével a tészta hozzávalóiból sima, közepesen kemény tésztát “gyúrtam”, amit langyos helyen, letakarva kelni hagytam kb. 1 órán át.
Amíg a tészta pihent, addig megfőztem a pudingot (utasítás a zacskón). Amikor már azt hittem, elég sűrű, levettem a tűzről és folyamatosan kevergetve bele dolgoztam a vajat, és addig kevergettem, amíg ki nem hűlt. (azért kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön be a teteje)
A duplájára dagadt tésztát lisztezett gyúrótáblára pottyantottam, finoman átdolgoztam és kb. 6 mm vékonyra nyújtottam. Rákentem a pudingot, rászórtam a mazsolát, és feltekertem. A tekercset másfél-két centi vastag szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rendezgettem őket, egymástól tisztes távolságra (sütés közben jól megnőnek). Még nagyjából 20 percig pihentettem őket, majd a 200C fokra előmelegített sütőbe toltam a tepsit. Petra szerint 15 perc, az én sütőmben 20 perc kellett nekik.
Legközelebb azt hiszem sűrűbbre fogom főzni a pudingot, mert, ahogy szeleteltem a tekercset, kifolyt a töltelék. (sülés közben a tészta szerencsére beszívta a masszát, úgyhogy nem égett meg az alja)