1. A hátizsák be van pakolva.
2. Már jár motor.
3. Pasi percenként nézi az óráját!
Tehát az én választottam a mák és a citrom! Szerintem annyira evidens, hogy nem is kell magyarázni. A mák legjobb fűszere a citrom!
Elkészítés: 115g puha vajat 175g porcukorral habosra kevertem, hozzá adtam 2 felvert tojást, 1 citrom reszelt héját, 40 g darált mákot, és 175g lisztet, 1 tk sütőporral, 4 evőkanál tejjel felváltva belekevertem a masszába. Sütőpapirral bélelt 18 x 23 cm-es tepsiben, 180 celsius fokos előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt megsütöttem. Még melegen ráöntöttem 1 citrom 115g porcukorral kikevert levét.
Ékezetek majd javítom ha hazajöttem, puszantás mindenkinek!!!!
utóirat (2007.07.05.): elnézést kérek mégegyszer, hogy ez ilyen kurtára sikeredett, de vasárnap reggel indultunk a Balatonra. A recept egyébként a Fűszerenciklopédiából való, és már sokszor sütöttem. A mák és citrom ötlete KicsiVú mákfagyijának kipróbálása közben jutott eszembe. Miközben kikevertem a fagylalt alapot, úgy éreztem, hogy még valami hiányzik belőle, és akkor ugrott be, hogy a mák kitűnő párja a citromhéj!
Ja és csak két apróság maradt otthon, és ebből csak az egyik a körömreszelőm, a másik a HÁLÓZSÁK :)
Holnap reggel indul a Kékszalag, kéretik szurkolni a Szirákó nevű hajónak!!!!