VKF VI. Komplementer ízek

VKF VI. Komplementer ízek

VKF VI. Komplementer ízek

1. A hátizsák be van pakolva.
2. Már jár motor.
3. Pasi percenként nézi az óráját! 

Tehát az én választottam a mák és a citrom! Szerintem annyira evidens, hogy nem is kell magyarázni. A mák legjobb fűszere a citrom!

citromos_makos.JPG

Elkészítés: 115g puha vajat 175g porcukorral habosra kevertem, hozzá adtam 2 felvert tojást, 1 citrom reszelt héját, 40 g darált mákot, és 175g lisztet, 1 tk sütőporral,  4 evőkanál tejjel felváltva belekevertem a masszába. Sütőpapirral bélelt 18 x 23 cm-es tepsiben, 180 celsius fokos előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt megsütöttem. Még melegen ráöntöttem 1 citrom 115g porcukorral kikevert levét.

Ékezetek majd javítom ha hazajöttem, puszantás mindenkinek!!!! 

 utóirat (2007.07.05.): elnézést kérek mégegyszer, hogy ez ilyen kurtára sikeredett, de vasárnap reggel indultunk a Balatonra. A recept egyébként a Fűszerenciklopédiából való, és már sokszor sütöttem. A mák és citrom ötlete  
KicsiVú mákfagyijának kipróbálása közben jutott eszembe. Miközben kikevertem a fagylalt alapot, úgy éreztem, hogy még valami hiányzik belőle, és akkor ugrott be, hogy a mák kitűnő párja a citromhéj!

Ja és csak két apróság maradt otthon, és ebből csak az egyik a körömreszelőm, a másik a HÁLÓZSÁK :)

Holnap reggel indul a Kékszalag, kéretik szurkolni a Szirákó nevű hajónak!!!!

Torta di Rose e ricotta & Chelsea-i zsemle egyben

Torta di Rose e ricotta & Chelsea-i zsemle egyben

Torta di Rose e ricotta & Chelsea-i zsemle egyben

Hogy hol kezdődik a komplett „gasztroelmebaj”??? Hát ott, amikor az ember meglát egy fotót, elolvas egy receptet, és attól fogva folyton az jár a fejében, hogy mikor kezdhet már hozzá??? Meg kell jegyeznem, hogy a felelősség Cserkét terheli ám :)!!! Képes volt a 40 Celsius fokos kánikulában rávenni, hogy gyújtsam be a sütőt!  Esküszöm még a kismacs is csúnyán nézett rám, hogy akkor most neki ki kell másznia a tűzhely mögül, ahová bújni szokott?!

Amikor megláttam EZT a gyönyörűséges rózsatortát, azonnal neki akartam látni, de kicsit várnom kellett. Végül a nagy álmodozás és töprengés közepette azt is kiötlöttem, hogy ha végre egyszer  már neki foghatok a kivitelezésnek, akkor ötvözni fogom Cserke csigáit az én Chelsea-i zsemléimmel :).

turos_csigak.jpg

Bedagasztottam a  dallamos nevű  Torta di Rose e ricotta tésztáját (Cserke útmutatásai alapján), és kinyújtás után rákentem kb. 10 dkg puha vajat, megszórtam 1 jó marék világos barnacukorral, majd (és itt jön a meglepi) mazsolával, apróra vágott aszalt szilvával , cukrozott citrom és narancs héjjal.  Sajnos rózsavizem nem volt, én egy kis fehér rummal dolgoztam.

Köszi Cserke!

süti beállítások módosítása