A következő VKF-re készülve lázasan keresgéltem régi újságjaim között, amikor véletlenül megláttam ezt a receptet. Mivel ősz is van, meg körte is van, sőt egy kis tojáslikőr is árválkodott még a hűtőajtóban (úgy húsvét óta kb.), kézenfekvő volt, hogy ez legyen a szombati süti.
Hozzávalók: 5 dkg dió, 1 nagy körte, citromlé, 12,5 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 3 tojás, 125 ml tojáslikőr, 125 ml olaj.
Díszítéshez: 12 db fél dió, cukor a karamellhez.
Ügymenet: Bekapcsoltam a sütőt 180 C fokra, a diót durvára daraboltam, a körtét meghámoztam, és kis kockákra vágtam, meglocsoltam a citromlével. (nekem kis körték nőnek a kertben, így 2 kisebb körtét használtam. A horpadásokat kibéleltem muffinpapírral.
A szokásos módon egy tálban összekevertem a száraz hozzávalókat meg a diót, egy másik tálban kikevertem a tojást a likőrrel és az olajjal, majd a két tál tartalmát gyorsan elkevertem, végül a körtét is belekevertem. Elég híg lett a massza, merőkanállal adagoltam a tepsibe. Kb. 25 percig sütöttem.
A tetejét karamellbe mártott dióval díszítettem.
Eredeti recept: Burda finomságok, 2002. Ősz