Csokoládékrémmel töltött kókuszos tallérok

Csokoládékrémmel töltött kókuszos tallérok

Csokoládékrémmel töltött kókuszos tallérok

 

Csak eljött a nap végre, amikor is lelepleződik a VKF II. fordulóra szánt töltelékem! Belátom, hogy nem vittem túlzásba a dolgot, pedig biz’ Isten én nagyon készültem! Mindenféle töltött dolgon törtem a fejem, esélyes volt többek között egy samosa, egy töltött hús, hússal töltött tészta meg miegymás, de végül idő hiányában emellett az egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert mellett döntöttem.

 

VIGYÁZAT! Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy ezek az ártatlannak látszó kis semmiségek súlyos függőséget képesek okozni!!!!

 

vkf2.jpg


Hozzávalók a tallérokhoz: 3 tojásfehérje, csipet só, 18 dkg cukor, 30 dkg kókuszreszelék.

Hozzávalók a töltelékhez: 60 ml tejszín, 9 dkg étcsokoládé (jelen esetben 60%-os Tibi), 3 dkg vaj.

Ügymenet: a tojásfehérjékből csipetnyi sóval és a cukorral kemény habot vertem, majd hozzá kevertem a kókuszreszeléket. Egy kicsit darabos lesz. Sütőpapírt terítettem egy nagy gáz tepsire, és jött a formázás.

A recept szerinti „kanállal lapos halmokat rakunk a sütőlapra” útmutatás alapján szerintem lehetetlen a vállalkozás. Én végül egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vetettem be, mint titkos fegyvert. Egy evőkanálnyi masszát gyömöszöltem a kerek formába és a mutató ujjammal szépen lenyomkodtam, hogy a kívánt lapos tallér formát nyerjem. Amikor elkészült egy, szépen lehúztam róla a pogácsaszaggatót és jött a következő. Nem kell megijedni, az egész megvan 15 perc alatt, tekintve, hogy a fenti mennyiségből kb. 15 db kész süti lesz, tehát 30 tallért kell formáznunk. (ez alatt a 15 perc alatt pedig a sütő pont hajlandó felmelegedni a kívánt 180 C fokra, tekintve, hogy elektromos, de nem légkeveréses modellről van szó)

Az előmelegített sütőben kb. 15 percig (vagy amíg a szélei aranysárgák lesznek) kell sütni.

Amíg a tallérok sülnek pont elkészül a krém. Egy kis lábasban felmelegítettem a tejszínt (forrnia nem szabad!), majd a tűzről lehúzva beletördeltem a csokoládét, beledobtam a vajat és addig kevergettem, amíg sima fényes csoki masszát nem kaptam. A krémet le kell hűteni, hogy kenhető legyen.

A megsült kókusz pogácsákat a tepsin hagytam kihűlni, ezalatt a krém is kellően megszilárdult. Két-két lapocskát összeragasztottam a krémmel (vigyázat, a krémet ne nagyon kóstolgassuk menet közben, mert esetleg nem jut minden tallérba :o).

Kep_386.jpg

Recept: Donna Hay Ízvarázs

süti beállítások módosítása