Most, hogy végre egy két gomb a helyére került végre a szerkesztőben, gyorsan felteszem még ezt a finomságot, hátha más is kívánna már valami sósat ebben az adventi "édességözönben".
Elöljáróban annyit, hogy nekem ízlett, a zembernek nem. Eddig úgy tudtam, hogy mind a savanyú káposztát, mind a füstölt tarját szereti, hát most már azt is tudom, hogy igen, de csak külön-külön. Egyébként tényleg finom lett, és így a karácsony előtti édesség dömpingben egy üdítő sós csemege volt. Az eredeti recepten nem sokat módosítottam, épp csak a káposzta megpárolásához használtam egy kanál "libazsír fűszert", továbbá az előírt őrölt bors és kömény helyett Jamie Oliver füstös chilis fűszerkeverékéből (a Télapó szponzorálásával) csavarintottam bele egy keveset.
Hozzávalók: 200 g savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál libazsír, 150 g apró kockákra vágott füstölt hús (tarja), 300 ml tejföl, 100 ml étolaj, 2 tojás, 250g liszt, 2 teáskanál sütőpor, őrölt fűszer (vagy bors és köménymag).
Ügymenet: az apróra vágott hagymát megdinszteltem a libazsíron, majd hozzáadtam a füstölt húst, egy perc múlva a káposztát, fűszereztem és megpároltam. Egy nagyobb tálba szitáltam a lisztet, és a sütőport. Egy másik tálban kikevertem a tejfölt, tojást és az olajat. A tejfölös keveréket és a káposztát gyors mozdulatokkal elkevertem a lisztes keverékkel. Muffinsütőbe kanalaztam és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
Recept: Korpádi-Patyi Muffinok