Savanyúkáposztás muffin

Savanyúkáposztás muffin

Savanyúkáposztás muffin

Most, hogy végre egy két gomb a helyére került végre a szerkesztőben, gyorsan felteszem még ezt a finomságot, hátha más is kívánna már valami sósat ebben az adventi "édességözönben".

Elöljáróban annyit, hogy nekem ízlett, a zembernek nem. Eddig úgy tudtam, hogy mind a savanyú káposztát, mind a füstölt tarját szereti, hát most már azt is tudom, hogy igen, de csak külön-külön. Egyébként tényleg finom lett, és így a karácsony előtti édesség dömpingben egy üdítő sós csemege volt. Az eredeti recepten nem sokat módosítottam, épp csak a káposzta megpárolásához használtam egy kanál "libazsír fűszert", továbbá az előírt őrölt bors és kömény helyett Jamie Oliver füstös chilis fűszerkeverékéből (a Télapó szponzorálásával) csavarintottam bele egy keveset. 


Diós kalács

Diós kalács

Diós kalács

Továbbra is folyik az adventi kalácsprojekt, most egy reform diós kalács került terítékre. Az eredeti receptben 100 % teljes kiőrlésű liszt szerepelt (fele sima búza, fele tönköly), de én nem voltam ilyen bátor, féltem, hogy esetleg így nem kell meg eléggé, vagy esetleg nem aratna osztatlan sikert fogyasztói körökben, úgyhogy csak fele arányban használtam teljes őrlésű lisztet.

 

süti beállítások módosítása