Nálam is beindult a fagylalt szezon, de én az idén szeretnék a sörbetekre koncentrálni. Annál is inkább, mert itt a tavasz, fogyni kell, hogy a koleszterint már ne is említsem. Szóval marad nekem a sörbet. Mielőtt bárki gonosz megjegyzéseket tenne ezen édesség cukortartalmára, úgy döntöttem, hogy a cukrot fruktózra cserélem. A fruktóz 20-30 %-kal édesebb, mint a répacukor, de én tovább mentem és az előírt fél csésze cukor helyett negyed csésze fruktózt használtam. Nekünk így is elég édes lett, és a gyümölcs íze is jobban érvényesült. (annyira, hogy ebből már két adag elfogyott).
Hozzávalók: 1 közepes méretű ananász (konzerv szóba sem jöhet!), ½ csésze víz, ¼ csésze fruktóz (fogyni nem kívánók használhatnak ½ csésze cukrot), 1 kávés kanál vanília kivonat, kevés citromlé.
Ügymenet: a vizet és a fruktózt egy kis edényben felforraltam, beletettem a vanília kivonatot és hűlni hagytam. Az ananászt megtisztítottam, feldaraboltam és leturmixoltam. Igényesek szűrőn is passzírozzák át* (én egy darabig passzíroztam, aztán elfogyott a türelmem és a sűrű részt ami nem akart átmenni a szűrőn, azt még egyszer beküldtem a turmixba). Az ananászpépet összekevertem a cukorsziruppal és a citromlével, majd ment az egész a fagylaltgépbe kb. 25 percre.
Ui.: *aki tud olyan normális szűrőt, amit kényelmesen, stabilan rá lehet tenni egy tálra és nem esik bele folyton a tálba, az ne titkolja előlem!!!