Folytatva a jeges finomságok sorát jöjjön a málnasörbet. Ezt a finomságot a Szakácsok könyvében találtam, és a Möszöjö jegyzi. Én csak parányi átalakítás végeztem rajta, a könnyedség jegyében.
Először is 90 dkg málna szűrőn történő átpasszírozása nem az én idegeimnek való feladat! Engedje meg kedves Möszöjö, hogy szíves figyelemébe ajánljam a gyümölcscentrifugát! A másik dolog, hogy szerintem 15 dkg cukorból és 3 teáskanál vízből igen nehézkes dolog szirupot készíteni, úgyhogy maradt a három evőkanál víz, és cukor helyett fele mennyiségű fruktóz.
Hozzávalók: 900 g málna, 80 g fruktóz (eredetileg 150 g porcukor), 3 evőkanál víz, kevés citromlé, 2-3 evőkanál málnalikőr (ez az én plusz adalékom).
Ügymenet: a fruktózt és a vizet felforraltam majd kihűtöttem. Mivel málna még csak a fagyasztóban terem, kivettem a szükséges mennyiséget, és félig-meddig kiolvasztottam. Pürésítés és passzírozás helyett az egészet átküldtem a gyümölcscentrifugán. A málnát valamiért nem szokta elsőre teljesen kipréselni, így a magos részt visszakanalaztam a gépbe, hogy minél több málnapürét nyerjek ki belőle.
A kész pürét összekevertem a sziruppal és egy kevés citromlével, majd ment az egész a fagylaltgépe 25 percre. A málnalikőrt csak az utolsó 5 percben öntöttem a gépbe, hogy könnyebben megfagyjon.