Banánkenyér (megint)

Banánkenyér (megint)

Banánkenyér (megint)

Hihetetlen megnyugvás számomra, hogy léteznek banánkenyerek! Így tuti biztos, hogy egyetlen banán sem vész kárba a konyhámban. Manapság ugyanis szemérmetlenül felment az ára! Ha véletlenül akciós banán jön szembe, hajlamos vagyok többet venni a kelleténél, aztán ha megbarnulnak, már nem olyan kívánatosak.

Többfélét is kipróbáltam már, de azt hiszem ez a legnyerőbb, tekintve, hogy teljes kiőrlésű liszttel és mézzel készül, még lelkiismeret-furdalást sem kell éreznem.



Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 100 g dió, 3 banán, 2 evőkanál citromlé, 40 g vaj, 3 tojássárgája, 3 tojásfehérje, 200 g méz, 1 kávéskanál vanília kivonat, csipet só, 1 teáskanál sütőpor.

Ügymenet: a diót enyhén megpirítottam, majd hűlni hagytam. Sütőpapírral kibéleltem a 30 cm-es dobozformát, bekapcsoltam a sütőt 180 C fokra, a banánokat meghámoztam, villával összenyomtam és meglocsoltam a citromlével. Megolvasztottam a vajat, és belekevertem a banánpürét. Habosra kevertem a tojások sárgáját a mézzel és a vaníliával és hozzáadtam a banánpürét. A tojások fehérjéből kemény habot vertem. A lisztet elkevertem a sütőporral és a dióval, majd tojáshabbal felváltva óvatosan összedolgoztam a banános keverékkel. A masszát a formába simítottam, majd az előmelegített sütőben kb. 60-65 percig sütöttem.

Recept: Egészséges finomságok /Burda receptkönyv/

Szentgyörgyi palacsinta (majdnem vkf)

Szentgyörgyi palacsinta (majdnem vkf)

Szentgyörgyi palacsinta (majdnem vkf)

Jó el vagyok maradva, de csak a munkára tudnék hivatkozni, az meg senkit sem érdekel. Pedig még a legutóbbi magos VKF-re is készültem, megsütöttem ezt a fantasztikus palacsintát, ami majd húsz éve szerepel a repertoáromon, de megírni nem maradt időm. Azt kell tudni róla, hogy isteni, és bár eredetileg mandulával készül, dióval is működik. Ki-ki ízlése, lehetősége és pénztárcája függvényében választhat, nálunk dió terem a kertben, így nekem többnyire ez a kézenfekvőbb megoldás.

süti beállítások módosítása