Hétvégén volt egy kis időm, gondoltam megsütöm megint, csak most kicsit más lesz a töltelék. Jelentem finom lett! Napon szárított, olajban eltett paradicsom, szárított peperoncino (méreg erős chili féle) és sajt került bele. Bejött!
Hozzávalók az előző esti programhoz: 1 és 1/4 csésze* liszt, 3/4 csésze víz, 1/4 teáskanál szárított élesztő. A hozzávalókat a dagasztógép táljában egy fakanállal összekevertem, majd fóliával letakarva szobahőmérsékleten hagytam egész éjjel dolgozni.
Hozzávalók a tésztához: 1 és 3/4 csésze vizet felforraltam, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam 1/4 csésze kukoricadarát. Néhány perc kevergetés után híg puliszkát kaptam, amibe belekevertem 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál vajat, és 1 csapott evőkanál sót. Langyosra hűtöttem, majd hozzákevertem a kovászhoz. Bekapcsoltam a dagasztót és lassanként hozzáadtam még 3 és fél csésze lisztet és 1 kávéskanál szárított élesztőt. A géppel 10 percig dagasztottam. Egy kicsit még kézzel is dolgoztam rajta a lisztezett gyúrótáblán. A tálba visszahelyezve, letakarva, langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, kissé átgyúrtam, hogy a levegőt kinyomkodjam belőle, majd téglalap alakúra nyújtottam. Rászórtam a tölteléket.
Hozzávalók a töltelékhez: 1 teáskanál szárított peperoncino, 250 g reszelt sajt, egy nagy marék olajban eltett aszalt paradicsom (kb. 100 g).
Szorosan feltekertem a tésztát, és letakarva a deszkán pihentettem, amíg a romokat eltakarítottam és elmosogattam. A tekercset 4 részre vágtam, sütőpapírral bélelt lemezre tettem, és letakarva pihentettem még kb. 15-20 percet, amíg az elektromos sütőm elérte kívánt üzemi hőfokot, a 190 C-t. Nekem kb. 35-40 perc alatt sült meg.
*1 csésze = 250 ml