Időjárás ide vagy oda, a cukkíniben meg lehet bízni. Mindig bőségesen terem, ezért azután folyton új receptet kell keresnem, nehogy ráunjunk. Így került képbe ez az igen ízletes olasz recept. Szerintem hidegen és melegen egyaránt finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ½ kg cukkini, 1 kisebb zöldpaprika, 2 evőkanál liszt, ½ csésze száraz fehérbor, ½ l húsleves, 1 csésze tejszín, só, frissen őrölt bors, 1-1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld és bazsalikom.
Ügymenet: a zöldségeket megtisztítottam, a hagymát apró, a cukkinit és a paprikát nagyobb kockákra vágtam. A vajat és az olajat egy edényben felforrósítottam és megdinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a cukkinit és a paprikát. Kevergetve 5 percig pároltam. A megpuhult zöldségeket botmixerrel pürésítettem. Egy tálban csomómentesre kevertem a lisztet és a tejszínt, hozzákevertem a bort és a levest, majd az egészet a zöldségpüréhez adtam, sóval és borssal ízesítettem, kevergetve felforraltam, amíg be nem sűrűsödött. Legvégül hozzáadtam a friss petrezselymet és bazsalikomot.
Recept: Fenséges olasz ételek