Nincs mit ragozni rajta, valami isteni volt. Azért a szilvaárusokkal nem árt vigyázni, sok helyen éretlenül szedik le a szilvát a termelők, a nagyobb haszon reményében, pedig a szilva nem utóérő gyümölcs. Ha a piacon nem engednek válogatni, keressünk másik standot, vagy ültessünk szilvafát!
Hozzávalók: 8-10 szem érett szilva (mérettől függően), 1 teáskanál vaníliakivonat, 3 tojás, 2 evőkanál nádcukor, 1 teáskanál narancshéj, 125 g túró, 100 ml tejszín, 50 g liszt, 6 db babapiskóta, 4 evőkanál fehérrum, porcukor a tetejére.
Ügymenet: először is bekapcsoltam a sütőt 180 C fokra és kimagoztam a szilvákat. Ezután szétválasztottam a tojásokat. A tojásfehérjét csipet sóval és 1 evőkanál nádcukorral kemény habbá vertem. A tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a túrót, a narancshéjat és a tejszínt. A lisztet átszitáltam, hogy még lazább legyen, majd a tojásfehérje habbal felváltva óvatosan a túrós krémhez kevertem. A massza felét a kivajazott formába simítottam, ráhelyeztem a babapiskótákat, majd a piskótákra locsoltam a rumot. A massza másik felét rákentem a piskótákra, elrendeztem rajta a szilvákat, majd az egészet betoltam az előmelegített sütőbe 30 percre. Porcukorral meghintve tálaltam.
Recept: Essen &Trinken 9/09