Igazi májusi villámvacsora. Sajnos az idén nálunk csak borzasztóan drágán lehet spárgát kapni, és sokszor még az aranyáron mért sem friss, úgyhogy eddig csak kétszer ettünk… Nekem ez a kedvenc receptem. A formát Jamietől lestem el (a kertészkedős sorozatból), de az én receptem leveles tésztával készül, a tölteléket pedig némiképp könnyedebbre vettem.
Hozzávalók 2 személyre:
Ügymenet: a spárgákat megmostam, megtörölgettem, a fás végeket levágtam és egy serpenyőben a vajon 4-5 percig sütöttem. A leveles tésztát kicsomagoltam, és a hozzá adott sütőpapírral együtt szétterítettem egyenesen a sütőlapon. Középen kettévágtam, és mindkét téglalap széleiről levágtam egy-egy kb. 1,5 cm-es csíkot, és ezt ráhelyeztem a téglalapok szélére, hogy úgy nézzenek ki, mint két képkeret. A tojásokat egy tálban villával felvertem, és egy evőkanálnyit kivettem (azzal kentem le a szélét a végén). A maradék tojást elkevertem a tejföllel, reszelt sajttal, majd sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval fűszereztem. A masszát nagyon óvatosan elosztottam a két tésztán, majd rátettem a spárgákat. A két szélsővel lehet segíteni finoman, hogy ne folyjon le a massza. A „képkeretek” szélét lekentem a félretett tojással. Előmelegített forró sütőben (210-
Egy pohár finom fehérborral fenséges vacsora.