Mokka mousse bomba

Mokka mousse bomba

Mokka mousse bomba

Még tart a Nespresso Coffee Challenge játéka, tehát ha valaki még nem szavazott a receptemre (van ilyen?), de jól jönne neki egy Nespresso U kávégép (ilyen egészen biztosan van!), az haladéktalanul nyomjon egy lájkot itt! Köszi! :) 

Amikor a kihívásra készültem, nem volt itthon az én legfőbb kritikusom, így ő csak fényképen láthatta az én tripla mousse kockámat. Most azonban, hogy nyári szabadságát itthon töltötte, alkalma nyílt kóstolni. Neki készült ez a desszert. 

Azt már említettem, hogy a három mousse réteg bármelyike önállóan is megállja a helyét, de most be is bizonyítom. Ehhez a desszerthez a kávé mousse-t használtam fel. Félgömb alakú szilikon formában készült. Alul a már jól bevált mandulás kakaós piskóta, rajta a kávé mousse, a közepében csokoládé krém, az alját pedig őrölt mandulával díszítettem. A bevonat ezúttal fényes csokoládé glazúr, melynek receptjét az ihlető Praliné Zsuzsinál találtam. Az igazság az, hogy még karácsony körül szerettem bele a kis félgömb alakú minitortáiba, és már hónapok óta rejtegettem itthon a beszerzett formát, ami eddig az alkalomra várt. Mostantól biztosan sűrűbben fogom elővenni, mert a bevonat terítésén még van mit gyakorolnom.

Mokka mousse bomba5.JPG

 

És így néz ki belülről: 

Mokka mousse bomba3.JPG

2014/7/28 : chilii 1 komment
süti beállítások módosítása