Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-09-22 13:44:54

Hagymalekvár

mézen karamellizálva

Igaz ugyan, hogy az előző postban már beírtam, de akkor hová tenném ezt a képet?

 

 


Na, de komolyan! Ez olyan fincsi, hogy megérdemli, hogy külön is említést tegyek róla, mert más sült husihoz is kiváló, és hátha valaki pont ilyet keres!

Hozzávalók:
kb. 40 dkg lilahagyma, 2 ek méz, 1dl száraz vörösbor, 2 ek olaj, 3 ek balzsamecet, 1 ek barnacukor, só és bors.

 

A hagymát megtisztíom, és vékony karikára vágom. Egy serpenyőben világos barnára karamellizálom a mézet, ráteszem a hagymát, és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm a bort, ecetet és olajat. 10 percig kevergetve főzöm (ha nagyon párolog a leve, akkor még öntök rá egy kis bort), végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, mégegyszer átkeverem és kész.

11 hozzászólás eddig

  • Értékelés:
- pinti

1

pinti
2006-09-25 10:48:08

Nagyon megennem.Van egy nehany lilahagymam az erkelyen,ki fogom probalni.

- Chilii

2

Chilii
2006-09-25 12:15:43

nagyon finom, elsőre én sem hittem, hogy ennyire, de győzött a kíváncsiság, és belevágtam!

- tz

3

tz
2007-07-07 21:44:34

Kiváló. Épp olyan, mint az Andantéban. Köszönjük.

- Chilii

4

Chilii
2007-07-09 09:15:51

én is köszönöm!

- bajla

5

bajla
2007-07-09 09:36:06

chilii: nézem, nézem, mutatom kedvesemnek, és kérdi, hogy ez édes vagy nem, és mihez eszik, mert megindította a fantáziáját :)

- Chilii

6

Chilii
2007-07-09 09:42:00

sülthúsokhoz ajánlanám, kicsit édes, kicsit pikáns, és nagyon finom!

- bajla

7

bajla
2007-07-09 09:48:06

köszi chilii, ki lészen próbálva:)

- husi

8

husi
2007-11-06 12:31:11

EZT IS EL LEHET TENNI,MINT BÁRMILYEN MÁS LEKVÁRT?VAGY CSAK MINDIG FRISSEN KÉSZÍTHETŐ?NEM KELL BELE TARTÓSÍTÓ,SZÁRAZGŐZBE BETAKARNI...?

- Chilii

9

Chilii
2007-11-07 14:06:47

Kedves Husi! én eddig csak frissen készítettem, kis mennyiségben ami el is fogyott, tartósítással még nem próbálkoztam.

- Mari

10

Mari
2009-05-10 20:39:01

ma a sültcsirkéhez megcsináltam ezt a csodát, végre. Nagyon finom lett, alig győztem kivárni, hogy ebédeljünk :)))
Persze volt még mango chutney (készen vett) meg saláta, de nekem a hagymalekvár kellett csak.

- chilii&csoki

11

chilii&csoki
2009-05-11 09:40:31

annyira örülök, hogy ízlett! :)

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?

A blog rövid leírása

Útmutató: a receptek 4 személyre szólnak, ha mégsem, akkor ezt külön jelzem. Nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van, ezt vedd figyelembe!
Levcím: chilii@citromail.hu

Chilii És Csoki

Háztáji


Spájz


Merõkanál


Az én étlapom



http://rss.chilii.blogter.hu/
1Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet