2006-09-22 13:44:54
Hagymalekvár
mézen karamellizálva
Igaz ugyan, hogy az előző postban már beírtam, de akkor hová tenném ezt a képet?

Na, de komolyan! Ez olyan fincsi, hogy megérdemli, hogy külön is
említést tegyek róla, mert más sült husihoz is kiváló, és hátha
valaki pont ilyet keres!
Hozzávalók: kb. 40 dkg lilahagyma, 2 ek méz, 1dl száraz
vörösbor, 2 ek olaj, 3 ek balzsamecet, 1 ek barnacukor, só és
bors.
A hagymát megtisztíom, és vékony karikára vágom. Egy serpenyőben világos barnára karamellizálom a mézet, ráteszem a hagymát, és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm a bort, ecetet és olajat. 10 percig kevergetve főzöm (ha nagyon párolog a leve, akkor még öntök rá egy kis bort), végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, mégegyszer átkeverem és kész.
- Írta: chilii&csoki
- Hozzászólások: 11 Hozzászólás RSS

1
Nagyon megennem.Van egy nehany lilahagymam az erkelyen,ki fogom probalni.