Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-06-28 14:23:39

Itt a perec, hol a perec?

Így a foci vb idején jól jöhet egy fincsi sós perec recept, hiszen a férfi ember nem csak focival meg sörrel él, de kívánja  a sörkorcsolyát is :o)!!!


Ez a recept igen egyszerű, és főleg olcsó. Ha túlélnék szegények, akár 2-3 nap múlva is ropogósak és omlósak lennének, de erre esélyük sincs. (az az igazság, hogy jóanyám mindig dupla adagot süt, mert folyton vita van rajta, hogy hová tűnt már megint?)

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 kk só. A tetejére 1 kanál só + 1 kanál liszt, annyi vízzel elkeverve, hogy ecsettel rá tudjuk kenni majd a perecekre.

 

Technológia: a hozzávalókat jól összedolgozzuk, és legalább 1 órán át pihentetjük a hűtőben. Kinyújtjuk (nem túl vékonyra, úgy 0,5-0,7 mm-re), és perec szaggatóval kiszúrjuk.

Kikent (sütőpapír) tepsire helyezzük, és a fenti keveréket egy ecsettel rápöttyözzük. Közepes sütőben sütjük, amíg szép aranyszínűek lesznek, amint az alant megszemlélhető:
 

 

 


(Azért azt bevallom, hogy nem én voltam az elkövető, fenti remekek anyám keze alól kerültek ki, én csak a sós szmötyivel való kenegetést végeztem, de gondoltam közzé teszem)

4 hozzászólás eddig

  • Értékelés:
- Tagore

1

Tagore
2010-06-14 18:29:23

Söröm nekem is van...:(

- chilii&csoki

2

chilii&csoki
2010-06-14 18:30:46

látod már négy éves a blogom! küldjek perecet?

- Tagore

3

Tagore
2010-06-14 18:35:29

Négy éves? akkor boldog szülinapot !!!
Perecet tegnap én is vettem egy kis zacsival, de az bóóóti...

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?

A blog rövid leírása

Útmutató: a receptek 4 személyre szólnak, ha mégsem, akkor ezt külön jelzem. Nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van, ezt vedd figyelembe!
Levcím: chilii@citromail.hu

Chilii És Csoki

Háztáji


Spájz


Merõkanál


Az én étlapom



http://rss.chilii.blogter.hu/
1Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet