Nem szokom le a szárnyasról! Az az igazság, hogy nem hagyom magam ijesztegetni holmi madár influenzával! Eddig is ettem, ezután is fogok baromfit enni! Fogtam hát egy helyes pipit, és megsütöttem fűszervajjal, jó ropogósra.
Íme a módszer: végy egy megtisztított madarat. Egy tálban keverj össze kb. 12,5 dkg puha vajat, 2 méretes gerezd lereszelt fokhagymával, 1 citorm reszelt héjával, némi összevágott friss petrezselyemzölddel, rozmaringgal, sóval, borssal és a citrom kifacsart levével. (a citromlét elég nehéz elegyíteni a vajjal, amit nem vesz föl, azt végül csugasd rá a pipre).
Ezt a finomságos vajas szmötyit tuszkold be a pipi bőre alá. (a combokhoz is jusson!) Ami esetleg kimaradt azt kend a belsejébe. Kívülről maszírozz bele egy kis olívaolajat, kevés sót és helyezd bé egy extra méretű sütő zacskóba. (ezt a használati útmutató szerint néhány helyen ki kell lukasztani!!!) A zacskózott pipit egy tepsire helyezve told be a sütőbe, ahol 225 fokon hagyd kb. 1 órán át. Körítésként esetemben friss kenyér szolgált, de persze izlések és pofonok..