Szülinapra készült ez liszt nélküli finomság, mely mandulából és étcsokoládéból áll. Sokféle recept létezik, mely a csokoládé és a mandula gyümölcsöző kapcsolatáról szól, ki-ki kedvére válogathat a töményebb és könnyedebb variációk közül ízlése szerint. Én speciel mindegyik variációt imádom. Ez a mostani egy sötét, puha és zaftos ínyencség, melyet sötét kakaóporral meghintve, enyhén cukrozott tejszínhabbal tálalhatunk.
Hozzávalók: 100 g vaj, 140 g étcsokoládé (70% körül), 6 tojássárgája, 140 g őrölt mandula, 1 evőkanál Cointreau (nálam fehér rum volt készleten), 6 tojásfehérje, 85 g nyers nádcukor, 1 csipet só, cukrozatlan kakaópor a tetejére.
Ügymenet: bekapcsoltam a sütőt 180 C fokra és kibéleltem a 24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral. Óvatosan felolvasztottam a vajat és a csokoládét, simára kevertem és félretettem, hogy egy kicsit kihűljön. Ez alatt a tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot vertem, félúton hozzáadtam a cukrot is. A tojások sárgáját egyesével beledolgoztam a langyos csokis keverékbe, majd belekevertem a mandulát és az alkoholt. Két kanálnyi tojásfehérjehabbal fellazítottam a masszát, majd óvatosan beleforgattam a többi habot is. A masszát a formába simítottam, majd betettem a sütőbe. A recept szerint 30-35 percig kell sütni, amíg éppen csak megszilárdul, de nálam ez simán megvolt 45 perc is, sütője válogatja. A tetejére kakaóport szitáltam.
Recept: 101 Torta és sütemény
Elképesztően csokoládés torta
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr413424396
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.