chilii & csoki - Utolsó kommentek
blfr6@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://chilii.blog.hu/2016/08/31/spanyol_chorizo/full_commentlist/1#c40155696
Válasz erre: Spanyol chorizo
2021-04-20T08:18:22+02:00
2021-04-20T08:18:22+02:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
Jó! <br />
egy kevés római köményt szoktam belecsempészni, bár a családban többen ódzkodnak tőle :)
https://chilii.blog.hu/2014/04/07/csokolades_malnas_truffel_torta/full_commentlist/1#c39074570
Válasz erre: Csokoládés málnás trüffel torta
2020-10-20T15:21:42+02:00
2020-10-20T15:21:42+02:00
M4NTR4
http://blog.hu/user/1479988
<a href="https://chilii.blog.hu/2014/04/07/csokolades_malnas_truffel_torta?full_commentlist=1#c23232878" class="reply_nick_871448" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23232878 );">@K. David</a>: A tetejére:<br />
<br />
120 g habtejszín<br />
110 g étcsoki<br />
10 g olaj<br />
15 g méz<br />
A felforrósított tejszínt a csokira öntjük és állni hagyjuk 5 percig, majd egyneműre keverjük. Mehet hozzá az olaj és a méz is, majd az egészet szobahőmérsékletűre hűtjük és elkenjük a torta tetején. A hűtőbe tesszük összeállni 2 órára és fogyaszthatjuk is.
https://chilii.blog.hu/2016/05/24/sarga_rokagomba-kremleves/full_commentlist/1#c38760092
Válasz erre: Sárga rókagomba-krémleves
2020-08-17T15:32:08+02:00
2020-08-17T15:32:08+02:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
..."Szerencsére a rókagomba nálunk is megterem, ha pedig kedvezőek az időjárási feltételek, az ára is egész baráti szintre csökken. Ilyenkor kell feltölteni a fagyasztót is!"...<br />
<br />
Fagyasztás előtt mindenképp blansírozzuk a rókagombát, különben a hűtőben megkeseredik! - alapszabály.
https://chilii.blog.hu/2018/12/28/lencse_curry_567/full_commentlist/1#c36471246
Válasz erre: Lencse curry
2019-01-08T09:06:59+01:00
2019-01-08T09:06:59+01:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="https://chilii.blog.hu/2018/12/28/lencse_curry_567?full_commentlist=1#c36400196" class="reply_nick_1190424" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36400196 );">@Gyalogrépa</a>: Ami a frissen őrölt fűszereket illeti, teljesen igazad van. Viszont az a helyzet, hogy nálam sok fűszernek amit ritkábban használok, előbb jár le a szavatossága, mint hogy elfogyna. Így aztán nekem praktikusabb 2-3 féle keveréket venni, mint 8-10 különböző fűszert, és helyem sincs nagyon a tároláshoz. A rizst pedig azért hagytam el, mert nekem eü okokból korlátozni kellett a szénhidrát bevitelt. A lencse önmagában is kiadja azt a ch mennyiséget, ami az én ebédembe belefér, inkább a zöldség tartalmat szoktam növelni. Nagyon jó bele a sütőtök, vagy a leveles spenót is.
https://chilii.blog.hu/2018/12/28/lencse_curry_567/full_commentlist/1#c36400196
Válasz erre: Lencse curry
2019-01-04T12:02:43+01:00
2019-01-04T12:02:43+01:00
Gyalogrépa
http://blog.hu/user/1190424
Melegen ajánlom a fűszerkeverék frissen való összeállítását a mozsárban. Elég nagy ízbeli különbség van a frissen tört és az előre őrölt keverék között. A római köményt, a koriandermagot, szezámot, édesköményt, mustármagot, zöld kardamomot viszonylag könnyű megtörni, a lepkeszegmagot elég nehéz, a szárított kurkumát, fahéjat pedig csak reszelni lehet, olyan kemény. Kurkumából én is port használok. A fokhagymát, gyömbért is frissen érdemes törni, aprítani. Száraz zöldfűszereket elég morzsolni. Összefoglalva: érdemes mozsarat használni. A durva szemű sót szórva keverékbe, sokkal könnyebb megtörni a fűszereket.<br />
A lencse currykat én is nagyon szeretem. Bár lehet hogy ez is dahl, de ezt a két fogalmat keverem. Ha készítek ilyesmit, mindig főzök hozzá basmati rizst.
https://chilii.blog.hu/2009/12/09/feketeribizlis_csokoladetorta/full_commentlist/1#c34726588
Válasz erre: Feketeribizlis csokoládétorta
2018-03-02T12:00:03+01:00
2018-03-02T12:00:03+01:00
Intimitás Gourmet
http://blog.hu/user/1061886
tökéletes<br />
Cassis et Chocolate
https://chilii.blog.hu/2012/11/09/fozott_gyumolcskenyer/full_commentlist/1#c32195355
Válasz erre: Főzött gyümölcskenyér
2017-01-30T15:37:45+01:00
2017-01-30T15:37:45+01:00
Keletiboszy
http://blog.hu/user/114076
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/11/09/fozott_gyumolcskenyer?full_commentlist=1#c32129741" class="reply_nick_119057" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32129741 );">@chilii</a>: Megjegyzem, az idén ez jön. :D
https://chilii.blog.hu/2012/11/09/fozott_gyumolcskenyer/full_commentlist/1#c32129741
Válasz erre: Főzött gyümölcskenyér
2017-01-11T10:46:44+01:00
2017-01-11T10:46:44+01:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
@Keletiboszy: Ezt is érdemes kipróbálni: <a rel="nofollow" href="http://chilii.blog.hu/2010/11/09/angol_gyumolcskenyer">chilii.blog.hu/2010/11/09/angol_gyumolcskenyer</a> Nálunk az idén nem volt otthon konyak, találtam viszont még egy kis limoncellót, nem rontotta el ;)
https://chilii.blog.hu/2012/11/09/fozott_gyumolcskenyer/full_commentlist/1#c31986669
Válasz erre: Főzött gyümölcskenyér
2017-01-11T10:41:22+01:00
2017-01-11T10:41:22+01:00
Keletiboszy
http://blog.hu/user/114076
Idáig is eljutottam, hogy ezt is megsüssem. Jó cucc, meg kell hagyni.
https://chilii.blog.hu/2016/07/09/veloute_de_carottes_des_sables_cro_tons_ailles_sargarepa_kremleves_fokhagymas_krutonnal/full_commentlist/1#c30966464
Válasz erre: Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal
2016-08-10T15:05:35+02:00
2016-08-10T15:05:35+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2016/07/09/veloute_de_carottes_des_sables_cro_tons_ailles_sargarepa_kremleves_fokhagymas_krutonnal?full_commentlist=1#c30958638" class="reply_nick_114076" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30958638 );">@Keletiboszy</a>: Ennek nagyon örülök! :)
https://chilii.blog.hu/2016/07/09/veloute_de_carottes_des_sables_cro_tons_ailles_sargarepa_kremleves_fokhagymas_krutonnal/full_commentlist/1#c30958638
Válasz erre: Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal
2016-08-10T15:05:04+02:00
2016-08-10T15:05:04+02:00
Keletiboszy
http://blog.hu/user/114076
Megfőztem, nagyon finom! :D
https://chilii.blog.hu/2016/07/04/rillons_d_anjou_zsirban_sult_malachus/full_commentlist/1#c30729132
Válasz erre: Rillons d'anjou - zsírban sült malachús
2016-07-07T15:47:29+02:00
2016-07-07T15:47:29+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Igen, gyakorlatilag konfitált malac. Ahová én járok henteshez, ott szinte mindig van malachús, legalább ebben van egy kis szerencsém.
https://chilii.blog.hu/2016/07/04/rillons_d_anjou_zsirban_sult_malachus/full_commentlist/1#c30707374
Válasz erre: Rillons d'anjou - zsírban sült malachús
2016-07-07T15:45:21+02:00
2016-07-07T15:45:21+02:00
Intimitás Gourmet
http://blog.hu/user/1061886
akkor ez kvázi konfitálva lett. Nagyon jó malac hús kell ahhoz, hogy a bors elég legyen. Mifelénk zamatos malac/sertés nem igazán van. De ha látok egy szép darab mangalicát akkor azon kipróbálom.
https://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau/full_commentlist/1#c30011690
Válasz erre: Tour de Serpenyő 19. szakasz Bonneval - Chartres: Blanquette de veau
2016-04-07T11:02:33+02:00
2016-04-07T11:02:33+02:00
Intimitás Gourmet
http://blog.hu/user/1061886
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau?full_commentlist=1#c30011636" class="reply_nick_119057" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30011636 );">@chilii</a>: A Blanquette és Bourgignon valahol az élet értelme. A Blanquette a fehér lágy a nő, a Bourgignon a vörös és karakteresebb a férfi:)
https://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau/full_commentlist/1#c30011636
Válasz erre: Tour de Serpenyő 19. szakasz Bonneval - Chartres: Blanquette de veau
2016-04-07T10:38:03+02:00
2016-04-07T10:38:03+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau?full_commentlist=1#c30006714" class="reply_nick_1061886" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30006714 );">@Intimitás Gourmet</a>: Köszi, igen az :)
https://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau/full_commentlist/1#c30006714
Válasz erre: Tour de Serpenyő 19. szakasz Bonneval - Chartres: Blanquette de veau
2016-04-07T10:36:53+02:00
2016-04-07T10:36:53+02:00
Intimitás Gourmet
http://blog.hu/user/1061886
Ez amolyan blanquette de veau? de jól néz ki
https://chilii.blog.hu/2009/04/06/makos_csokis_szelet/full_commentlist/1#c27988228
Válasz erre: Mákos csokis szelet
2015-09-03T16:22:53+02:00
2015-09-03T16:22:53+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2009/04/06/makos_csokis_szelet?full_commentlist=1#c27960342" class="reply_nick_817840" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27960342 );">@sz...marika</a>: Ez tényleg egy különlegesen finom mákos süti, és ezt nem én mondom, hanem akik eddig kóstolták :)
https://chilii.blog.hu/2009/04/06/makos_csokis_szelet/full_commentlist/1#c27960342
Válasz erre: Mákos csokis szelet
2015-09-03T16:20:55+02:00
2015-09-03T16:20:55+02:00
sz...marika
http://blog.hu/user/817840
Hogy lehet, hogy évekig nem fedeztem fel :-) Nem tudok a látványtól szabadulni, kicsit hűsebb lesz az idő, ki kell próbálnom. Kíváncsi vagyok egy diós verzióra is :-)
https://chilii.blog.hu/2012/04/22/patricius_borfalatok_kaninkahoz/full_commentlist/1#c27574190
Válasz erre: Patricius borfalatok Katinkához
2015-07-16T21:08:30+02:00
2015-07-16T21:08:30+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Most, hogy így mondod :D
https://chilii.blog.hu/2012/04/22/patricius_borfalatok_kaninkahoz/full_commentlist/1#c27565724
Válasz erre: Patricius borfalatok Katinkához
2015-07-16T21:08:05+02:00
2015-07-16T21:08:05+02:00
Kbk
http://blog.hu/user/156218
Drágám, a tészta receptjéhez add meg a vaj mennyiségét is a hozzávalók között, légyszíves! Kanbéka/Éva :D
https://chilii.blog.hu/2007/04/04/torta_caprese/full_commentlist/1#c24549981
Válasz erre: Torta Caprese
2014-09-24T12:18:54+02:00
2014-09-24T12:18:54+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2007/04/04/torta_caprese?full_commentlist=1#c24539475" class="reply_nick_786702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 24539475 );">@Edit Peregi</a>: <a rel="nofollow" href="http://dallacucina.hu/2006/10/25/torta_caprese_mandulas_sutemeny/">dallacucina.hu/2006/10/25/torta_caprese_mandulas_sutemeny/</a><br />
köszi, hogy szóltál, Mamma időközben elköltöztette a blogját :)
https://chilii.blog.hu/2009/11/27/habos_almas/full_commentlist/1#c24549975
Válasz erre: Habos almás
2014-09-24T12:17:36+02:00
2014-09-24T12:17:36+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2009/11/27/habos_almas?full_commentlist=1#c24545031" class="reply_nick_353270" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 24545031 );">@kisrumpf</a>: Hajrá! :)
https://chilii.blog.hu/2009/11/27/habos_almas/full_commentlist/1#c24545031
Válasz erre: Habos almás
2014-09-23T20:42:08+02:00
2014-09-23T20:42:08+02:00
kisrumpf
http://blog.hu/user/353270
Ez remek, elbűvölöm vele az íreket, ha nem bánod...
https://chilii.blog.hu/2007/04/04/torta_caprese/full_commentlist/1#c24539475
Válasz erre: Torta Caprese
2014-09-23T11:29:36+02:00
2014-09-23T11:29:36+02:00
Edit Peregi
http://blog.hu/user/786702
Szia! Beírnád a receptet? A link már nem elérhető.
https://chilii.blog.hu/2014/09/13/vuelta_20_szakasz_empanada/full_commentlist/1#c24483955
Válasz erre: Vuelta 20. szakasz - Empanada
2014-09-16T16:23:11+02:00
2014-09-16T16:23:11+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2014/09/13/vuelta_20_szakasz_empanada?full_commentlist=1#c24454781" class="reply_nick_332149" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 24454781 );">@pitypangoss</a>: Köszönöm!
https://chilii.blog.hu/2014/09/13/vuelta_20_szakasz_empanada/full_commentlist/1#c24454781
Válasz erre: Vuelta 20. szakasz - Empanada
2014-09-13T14:52:20+02:00
2014-09-13T14:52:20+02:00
pitypangoss
http://blog.hu/user/332149
nagyon tetszetős!! :)
https://chilii.blog.hu/2014/07/28/mokka_mousse_bomba/full_commentlist/1#c23978147
Válasz erre: Mokka mousse bomba
2014-07-29T09:18:21+02:00
2014-07-29T09:18:21+02:00
karlmax
http://blog.hu/user/423568
Uh, de jól néz ki. Egy kis boldogsághormon :) Az még adna egy kis boldogságot, ha most megnyerném az utat Párizsba. Láttátok a Dunakavicsos nyereményjátékot? <a rel="nofollow" href="http://glurl.co/boldogiz">glurl.co/boldogiz</a> Eleve az a drazsé a gyerekkoromra emlékeztet, szeretem.
https://chilii.blog.hu/2014/07/14/nespresso_coffee_challenge_tripla_mousse_kocka_narancsos_mandula_tuile-vel/full_commentlist/1#c23841995
Válasz erre: Tripla mousse kocka narancsos mandula tuile-vel
2014-07-16T22:12:35+02:00
2014-07-16T22:12:35+02:00
Csrke
http://blog.hu/user/880971
Tavaly voltam a habokra ráakadva, de most meghoztad a kedvem megint:) <br />
Nagyon szuper ízek együtt. Ja, a csíkos az macera, de mennyivel szebb.
https://chilii.blog.hu/2014/07/14/nespresso_coffee_challenge_tripla_mousse_kocka_narancsos_mandula_tuile-vel/full_commentlist/1#c23821997
Válasz erre: Tripla mousse kocka narancsos mandula tuile-vel
2014-07-15T09:05:30+02:00
2014-07-15T09:05:30+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2014/07/14/nespresso_coffee_challenge_tripla_mousse_kocka_narancsos_mandula_tuile-vel?full_commentlist=1#c23821383" class="reply_nick_880971" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23821383 );">@Csrke</a>: :D Köszönöm szépen! Olyat szerettem volna, amit én is szívesen rendelnék egy kávézóban a kávém mellé. Elég sok meló (a szépséget amúgy a desszertgyűrűnek köszönheti, az a legkisebb dolog benne), de élveztem kitaláln meg elkészíteni is. Az a jó, hogy a mousse receptek önállóan is megállják a helyüket, bármelyik magában is nagyon finom, és úgy nem kerül ennyi időbe :) Tervezek is még velük a jövőben ezt-azt!
https://chilii.blog.hu/2014/07/14/nespresso_coffee_challenge_tripla_mousse_kocka_narancsos_mandula_tuile-vel/full_commentlist/1#c23821383
Válasz erre: Tripla mousse kocka narancsos mandula tuile-vel
2014-07-15T06:39:19+02:00
2014-07-15T06:39:19+02:00
Csrke
http://blog.hu/user/880971
Feladtam az össze elvemet. Sokkal agyamentebb megnézni a fb-ot, aztán megnézni a posztot aztán visszamenni a fb-ra hogy kommenteljem, amit a posztnál akarok mondani, úgyhogy regisztráltam a bloghura. <br />
Ti tehettek róla :)<br />
<br />
Szóval ez olyan szép, mármint a süti, hogy gyanakszom, nem csak akartál cukrászolást tanulni, hanem tényleg.<br />
Valamint ha kóstolózsűrit keresnek, minimális elvárás az irányodba, tőlem, hogy beajánlasz :)
https://chilii.blog.hu/2014/04/07/csokolades_malnas_truffel_torta/full_commentlist/1#c23241385
Válasz erre: Csokoládés málnás trüffel torta
2014-06-10T14:02:55+02:00
2014-06-10T14:02:55+02:00
K. David
http://blog.hu/user/871448
<a href="http://chilii.blog.hu/2014/04/07/csokolades_malnas_truffel_torta?fullcommentlist=1#c23240303" class="reply_nick_119057" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23240303 );">@chilii</a>: Köszönöm! :)
https://chilii.blog.hu/2014/04/07/csokolades_malnas_truffel_torta/full_commentlist/1#c23240303
Válasz erre: Csokoládés málnás trüffel torta
2014-06-10T11:17:09+02:00
2014-06-10T11:17:09+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2014/04/07/csokolades_malnas_truffel_torta?fullcommentlist=1#c23232878" class="reply_nick_871448" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23232878 );">@K. David</a>: ezen sokat agyaltunk, én is csokoládé glazúrra tippeltem, de volt aki málnazselére :) Itt találsz fényes glazúrbevonathoz receptet: <a rel="nofollow" href="http://csokipari.hu/2012/02/artalmatlan-langnyelvek-a-teli-zimankoban/">csokipari.hu/2012/02/artalmatlan-langnyelvek-a-teli-zimankoban/</a>
https://chilii.blog.hu/2014/04/07/csokolades_malnas_truffel_torta/full_commentlist/1#c23232878
Válasz erre: Csokoládés málnás trüffel torta
2014-06-08T16:26:02+02:00
2014-06-08T16:26:02+02:00
K. David
http://blog.hu/user/871448
A frei-ben fényes fél miliméter vastag ragadós csokimáz van a tetején. Valami ötlet, hogy lehetne ezt elérni?
https://chilii.blog.hu/2007/05/15/csoben_sult_sparga/full_commentlist/1#c23141104
Válasz erre: Csőben sült spárga
2014-05-31T15:58:48+02:00
2014-05-31T15:58:48+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Nagyon örülök , ízlett! :)
https://chilii.blog.hu/2007/05/15/csoben_sult_sparga/full_commentlist/1#c23106458
Válasz erre: Csőben sült spárga
2014-05-29T11:36:01+02:00
2014-05-29T11:36:01+02:00
Naszály Ferenc
http://blog.hu/user/801121
Kipróbáltam - tök jó volt - köszi :)
https://chilii.blog.hu/2014/05/15/giro_d_italia_6_etap_taralli/full_commentlist/1#c22992737
Válasz erre: Giro d'Italia 6. etap - Taralli
2014-05-20T10:14:51+02:00
2014-05-20T10:14:51+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
köszi! :)
https://chilii.blog.hu/2014/05/15/giro_d_italia_6_etap_taralli/full_commentlist/1#c22922589
Válasz erre: Giro d'Italia 6. etap - Taralli
2014-05-15T13:57:34+02:00
2014-05-15T13:57:34+02:00
csicsa
http://blog.hu/user/25051
a leírás is élvezetes, gratulálok és köszönöm!
https://chilii.blog.hu/2014/05/10/az_ir_krumpli_es_a_giro_d_italia/full_commentlist/1#c22872190
Válasz erre: Az ír krumpli és a Giro d'Italia
2014-05-12T14:24:17+02:00
2014-05-12T14:24:17+02:00
csicsa
http://blog.hu/user/25051
ez a kruplispalacsinta (ők kenyérnek hívják) az ír regeli része, igy minden nap volt alkalmam enni, imádtam!
https://chilii.blog.hu/2014/05/10/az_ir_krumpli_es_a_giro_d_italia/full_commentlist/1#c22862193
Válasz erre: Az ír krumpli és a Giro d'Italia
2014-05-11T16:44:55+02:00
2014-05-11T16:44:55+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Köszi a tippet! Nagyon finom volt mind a két étel :)
https://chilii.blog.hu/2014/05/10/az_ir_krumpli_es_a_giro_d_italia/full_commentlist/1#c22852422
Válasz erre: Az ír krumpli és a Giro d'Italia
2014-05-10T19:36:05+02:00
2014-05-10T19:36:05+02:00
kisrumpf
http://blog.hu/user/353270
Vigyorgok :-) s örülök :-)
https://chilii.blog.hu/2008/10/09/darazsfeszek_8/full_commentlist/1#c21638441
Válasz erre: Darázsfészek
2014-02-08T15:12:05+01:00
2014-02-08T15:12:05+01:00
kovacsegy
http://blog.hu/user/850449
Kedves chilii & csoki!<br />
Bár bizonyára nagyon finom, és tényleg úgy tekereg mint a darázsfészek, semmi köze nincs hozzá.<br />
Ez bizony nem más, mint egy kis bónusz mazsolával ízesített aranygaluska. még ha a formája más is.<br />
Sorry!<br />
De ez mit sem von le abból, hogy jól néz ki és valószínűleg nagyon finom is. :)
https://chilii.blog.hu/2011/01/19/banankenyer_es_bill_granger/full_commentlist/1#c21218941
Válasz erre: Banánkenyér és Bill Granger
2013-12-12T12:18:48+01:00
2013-12-12T12:18:48+01:00
csicsa
http://blog.hu/user/25051
az egy tök jó könyv!
https://chilii.blog.hu/2012/05/27/turotorta_eperrel/full_commentlist/1#c19786327
Válasz erre: Túrótorta eperrel
2013-05-17T11:34:15+02:00
2013-05-17T11:34:15+02:00
AnRea
http://blog.hu/user/49783
Hmmmm :)
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19751138
Válasz erre: Az első sajtom
2013-05-11T21:02:43+02:00
2013-05-11T21:02:43+02:00
sedithm
http://blog.hu/user/350961
Régebb nagyapám minden héten csinált sajtot, majd édesanyám is egy ideig, amíg voltak teheneik. Már évek óta nem csinálják, és én is gondolkodtam rajta, hogy újra kellene kezdeni. De mióta kiderült a kislányomról, hogy laktózérzékeny, már ismét letettem róla. <br />
Nagyon szépre sikerült mindkettő. Nálunk nem tették sós vízbe, és a pásztorok, akiktől sajtot lehet venni, ők sem sózzák. Ennyi a különbség a tiedhez képest. Mi utólag állítjuk nagyon sós vízbe, mielőtt ledarálnánk túrónak. <br />
Jaj, még annyit: ha letakarva kirakod a napra (de azért ne érjék nagyon direktben a sugarak), akkor megérik, és még finomabb lesz, mint így "nyersen". <br />
<br />
sbandi, oltóanyagot kereshetsz gyógyszertárban (bár itt kisebb az esélye, hogy kapsz), és gazdaboltokban (itt nagyobb a valószínűsége, hoyg van).
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19725217
Válasz erre: Az első sajtom
2013-05-08T21:58:14+02:00
2013-05-08T21:58:14+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom?fullcommentlist=1#c19720789" class="reply_nick_323436" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19720789 );">@sbandi</a>: ezt ugye azért linkelted, hogy válogassak a cuccokból? :D
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19725205
Válasz erre: Az első sajtom
2013-05-08T21:56:34+02:00
2013-05-08T21:56:34+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom?fullcommentlist=1#c19720833" class="reply_nick_323436" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19720833 );">@sbandi</a>: megjegyzem minél többet olvasok a sajtkészítésről, annál inkább úgy érzem, hogy nem tudok róla semmit :) hétvégén majd teszek fel képet az új példányról.
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19720833
Válasz erre: Az első sajtom
2013-05-08T14:24:47+02:00
2013-05-08T14:24:47+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
Sosem fogom megérteni,hogyan maradhatott eddig ki az életemböl a sajtkészítés!
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19720789
Válasz erre: Az első sajtom
2013-05-08T14:21:13+02:00
2013-05-08T14:21:13+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
<a rel="nofollow" href="http://www.holzeis.com/kaeseherstellung-c-68.html">www.holzeis.com/kaeseherstellung-c-68.html</a><br />
<br />
Komoly befektetés volt...a 400 liter tejhez elegendö tabletta 10.39 €.<br />
:-)))
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19674799
Válasz erre: Az első sajtom
2013-05-02T10:57:54+02:00
2013-05-02T10:57:54+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom?fullcommentlist=1#c19652600" class="reply_nick_754615" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19652600 );">@bmari62</a>: szívesen, ami nagy segítség volt még nekem, az ez a videó: <a rel="nofollow" href="http://www.bekesibio.hu/2011/04/hazi-sajtkeszites-2-resz/">www.bekesibio.hu/2011/04/hazi-sajtkeszites-2-resz/</a>
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19652600
Válasz erre: Az első sajtom
2013-04-30T20:13:27+02:00
2013-04-30T20:13:27+02:00
bmari62
http://blog.hu/user/754615
Köszi, megpróbálok venni tőlük, nagyon jó ez a honlap!!
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19649113
Válasz erre: Az első sajtom
2013-04-30T18:02:09+02:00
2013-04-30T18:02:09+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom?fullcommentlist=1#c19626025" class="reply_nick_754615" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19626025 );">@bmari62</a>: Szia! Nekem Ausztriából hozták, ott ez kiskereskedelmi forgalomban kapható. Itthon ezt találtam: <a rel="nofollow" href="http://www.equus.hu/shop/?p=productsList&iCategory=178&sName=Tejolt%F3k">www.equus.hu/shop/?p=productsList&iCategory=178&sName=Tejolt%F3k</a>
https://chilii.blog.hu/2013/04/28/az_elso_sajtom/full_commentlist/1#c19626025
Válasz erre: Az első sajtom
2013-04-28T21:58:39+02:00
2013-04-28T21:58:39+02:00
bmari62
http://blog.hu/user/754615
Nahát, pont ebben sántikálok én is, tej van az utcánkban, csak oltó sehol.Nagy merészség megkérdezni, hogy lehetne hozzájutni???<br />
Marika
https://chilii.blog.hu/2010/11/03/zoldkaposzta_sult_kolbasszal/full_commentlist/1#c18803100
Válasz erre: Zöldkáposzta sült kolbásszal
2013-01-14T21:09:24+01:00
2013-01-14T21:09:24+01:00
AnRea
http://blog.hu/user/49783
<a href="http://chilii.blog.hu/2010/11/03/zoldkaposzta_sult_kolbasszal?fullcommentlist=1#c18797920" class="reply_nick_119057" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18797920 );">@chilii</a>: Ma nálunk is zöldet kaptak, igaz konzerv zöldet, de megették. :) (zöldborsó leves)
https://chilii.blog.hu/2010/11/03/zoldkaposzta_sult_kolbasszal/full_commentlist/1#c18797920
Válasz erre: Zöldkáposzta sült kolbásszal
2013-01-14T11:27:54+01:00
2013-01-14T11:27:54+01:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2010/11/03/zoldkaposzta_sult_kolbasszal?fullcommentlist=1#c18793914" class="reply_nick_49783" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18793914 );">@AnRea</a>: Hihetetlenül jó érzés még ilyenkor is találni valamit a kertben! :) Ja és a férfinép is elégedetten falatozott egy kis zöldet, így hóesés idején.
https://chilii.blog.hu/2010/11/03/zoldkaposzta_sult_kolbasszal/full_commentlist/1#c18793914
Válasz erre: Zöldkáposzta sült kolbásszal
2013-01-13T20:46:36+01:00
2013-01-13T20:46:36+01:00
AnRea
http://blog.hu/user/49783
durván jól néz ki :)
https://chilii.blog.hu/2012/11/09/fozott_gyumolcskenyer/full_commentlist/1#c18261698
Válasz erre: Főzött gyümölcskenyér
2012-11-10T06:27:29+01:00
2012-11-10T06:27:29+01:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/11/09/fozott_gyumolcskenyer?fullcommentlist=1#c18260685" class="reply_nick_68814" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18260685 );">@Ezerszo</a>: nagyon szívesen! Érdemes kipróbálni az angol verziót is, ami linkelve van a szövegben. Mostanában rákattantam a gyümölcskenyerekre, ma is fogok sütni :)
https://chilii.blog.hu/2012/11/09/fozott_gyumolcskenyer/full_commentlist/1#c18260685
Válasz erre: Főzött gyümölcskenyér
2012-11-09T23:12:11+01:00
2012-11-09T23:12:11+01:00
Ezerszo
http://blog.hu/user/68814
Nagyon köszönöm. Mondtam már, hogy imádom a receptjeid?<br />
<br />
A sportszelet leíráson pedig mindig jókat mosolygok. Tudod, a lezuhanyoztam, hajat mostam részen. :)
https://chilii.blog.hu/2012/10/18/torta_di_grano_saraceno/full_commentlist/1#c18076097
Válasz erre: Torta di grano saraceno
2012-10-18T11:11:14+02:00
2012-10-18T11:11:14+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/10/18/torta_di_grano_saraceno?fullcommentlist=1#c18075389" class="reply_nick_221623" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18075389 );">@évi.</a>: Tényleg az! :) Van egy másik receptem is, egy Merano környéki hüttétől, annak még szaftosabb a tésztája, mert reszelt alma is kerül bele ;)
https://chilii.blog.hu/2012/10/18/torta_di_grano_saraceno/full_commentlist/1#c18075389
Válasz erre: Torta di grano saraceno
2012-10-18T09:46:04+02:00
2012-10-18T09:46:04+02:00
évi.
http://blog.hu/user/221623
hogy ez milyen finom lehet :)))
https://chilii.blog.hu/2012/07/23/friss_jamie_hazater_jamie_s_great_britain/full_commentlist/1#c17404200
Válasz erre: Friss: Jamie hazatér (Jamie's Great Britain)
2012-07-26T11:53:11+02:00
2012-07-26T11:53:11+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Remélem hamarosan magyarul is megjelenik :)
https://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau/full_commentlist/1#c17404197
Válasz erre: Tour de Serpenyő 19. szakasz Bonneval - Chartres: Blanquette de veau
2012-07-26T11:52:36+02:00
2012-07-26T11:52:36+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
ha találna egy kis szarvasgombát, a többit már meg is oldanám :)
https://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau/full_commentlist/1#c17389426
Válasz erre: Tour de Serpenyő 19. szakasz Bonneval - Chartres: Blanquette de veau
2012-07-24T18:59:38+02:00
2012-07-24T18:59:38+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
akkor már csak egy libamájat, meg egy borjút kellene felzavarnia, és találnia mellé egy szarvasgombát is...:DDD
https://chilii.blog.hu/2012/07/23/friss_jamie_hazater_jamie_s_great_britain/full_commentlist/1#c17381824
Válasz erre: Friss: Jamie hazatér (Jamie's Great Britain)
2012-07-23T20:56:41+02:00
2012-07-23T20:56:41+02:00
Reni - Naposoldal
http://blog.hu/user/231257
Nekem megvan fél éve a könyv, nagyon szép! Persze angolul :)
https://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau/full_commentlist/1#c17372714
Válasz erre: Tour de Serpenyő 19. szakasz Bonneval - Chartres: Blanquette de veau
2012-07-22T14:40:01+02:00
2012-07-22T14:40:01+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Köszi! Ma kutyasétáltatás közben Radi felzavart egy foglyot, úgyhogy..... ;)
https://chilii.blog.hu/2012/07/21/tour_de_serpenyo_19_szakasz_bonneval_chartres_blanquette_de_veau/full_commentlist/1#c17369074
Válasz erre: Tour de Serpenyő 19. szakasz Bonneval - Chartres: Blanquette de veau
2012-07-21T20:36:42+02:00
2012-07-21T20:36:42+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
jó kis receptet sikerült végül találnod! :)
https://chilii.blog.hu/2012/07/05/tour_de_serpenyo_5_etap_rouen_saint-quentin_ficelle_picarde/full_commentlist/1#c17200448
Válasz erre: Tour de Serpenyő 5. etap Rouen - Saint-Quentin: Ficelle Picarde
2012-07-12T08:51:47+02:00
2012-07-12T08:51:47+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/07/05/tour_de_serpenyo_5_etap_rouen_saint-quentin_ficelle_picarde?fullcommentlist=1#c17197371" class="reply_nick_323436" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17197371 );">@sbandi</a>: kedves kistesóm, ha ugyanaz lenne, nem nyígnék, hogy nincs! :)
https://chilii.blog.hu/2012/07/05/tour_de_serpenyo_5_etap_rouen_saint-quentin_ficelle_picarde/full_commentlist/1#c17197371
Válasz erre: Tour de Serpenyő 5. etap Rouen - Saint-Quentin: Ficelle Picarde
2012-07-11T17:44:41+02:00
2012-07-11T17:44:41+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
Nálam nincs tejföl....sajnos,így a crème fraîche-t hasznàlom a túrós tésztàra,az van a bótba,ennyi.ugyanaz...
https://chilii.blog.hu/2012/07/01/tour_de_serpenyo_1_etap_liege_seraing/full_commentlist/1#c17111009
Válasz erre: Tour de Serpenyő 1. etap Liége - Seraing
2012-07-01T17:53:11+02:00
2012-07-01T17:53:11+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/07/01/tour_de_serpenyo_1_etap_liege_seraing?fullcommentlist=1#c17110447" class="reply_nick_323436" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17110447 );">@sbandi</a>: küldjed, mert itt 34 C-fok van ma! csak rozé fröccsel bírok életben maradni :(
https://chilii.blog.hu/2012/07/01/tour_de_serpenyo_1_etap_liege_seraing/full_commentlist/1#c17110447
Válasz erre: Tour de Serpenyő 1. etap Liége - Seraing
2012-07-01T15:17:30+02:00
2012-07-01T15:17:30+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
hidegfront betörés,esö.....így nem!<br />
szerdàra odaér,ha nem keddre!
https://chilii.blog.hu/2012/06/27/peche_melba_tiramisu/full_commentlist/1#c17110439
Válasz erre: Peche Melba tiramisu
2012-07-01T15:14:07+02:00
2012-07-01T15:14:07+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
Röviden:Híg vízszerü anyagokhoz 10 lap/liter<br />
tejszin egyéb hasonló konzisztenciàjúakhoz 7-8 lap /liter<br />
túró,mascarpone egyéb sürübb anyagokhoz 5-7 lap/liter-t szàmolunk mindig a lapzselatinból.(Ipari méretüböl, kb20X8cm)
https://chilii.blog.hu/2012/07/01/tour_de_serpenyo_1_etap_liege_seraing/full_commentlist/1#c17110398
Válasz erre: Tour de Serpenyő 1. etap Liége - Seraing
2012-07-01T15:03:22+02:00
2012-07-01T15:03:22+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/07/01/tour_de_serpenyo_1_etap_liege_seraing?fullcommentlist=1#c17110324" class="reply_nick_323436" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17110324 );">@sbandi</a>: szalonna a tegnapi babhoz volt! mi van, ma nem röpködsz?
https://chilii.blog.hu/2012/06/30/tour_de_serpenyo_prolog/full_commentlist/1#c17110370
Válasz erre: Tour de Serpenyő 0. etap - Prológ
2012-07-01T14:54:25+02:00
2012-07-01T14:54:25+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
A sav hatàsàra összehúzódik a fehérje,a tojszi héj nélkül is közel gömbölyü marad :-)
https://chilii.blog.hu/2012/06/06/tarkonyos_borjuraguleves/full_commentlist/1#c17110333
Válasz erre: Tárkonyos borjúraguleves
2012-07-01T14:44:23+02:00
2012-07-01T14:44:23+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
kitünö leveske,nagyanyàm deszkàjàn!
https://chilii.blog.hu/2012/07/01/tour_de_serpenyo_1_etap_liege_seraing/full_commentlist/1#c17110324
Válasz erre: Tour de Serpenyő 1. etap Liége - Seraing
2012-07-01T14:42:08+02:00
2012-07-01T14:42:08+02:00
sbandi
http://blog.hu/user/323436
A babot egy szelet baconnel körültekerni és röviden körbepirítani,ennyi.
https://chilii.blog.hu/2012/06/06/tarkonyos_borjuraguleves/full_commentlist/1#c16940857
Válasz erre: Tárkonyos borjúraguleves
2012-06-09T11:58:05+02:00
2012-06-09T11:58:05+02:00
champignon
http://blog.hu/user/602870
<a href="http://chilii.blog.hu/2012/06/06/tarkonyos_borjuraguleves?fullcommentlist=1#c16919800" class="reply_nick_119057" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16919800 );">@chilii</a>: <br />
<br />
Fantasztikus a művészeted...:))
https://chilii.blog.hu/2012/06/06/tarkonyos_borjuraguleves/full_commentlist/1#c16919800
Válasz erre: Tárkonyos borjúraguleves
2012-06-06T21:11:20+02:00
2012-06-06T21:11:20+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Köszi :)
https://chilii.blog.hu/2012/06/06/tarkonyos_borjuraguleves/full_commentlist/1#c16919619
Válasz erre: Tárkonyos borjúraguleves
2012-06-06T20:49:27+02:00
2012-06-06T20:49:27+02:00
Ezerszo
http://blog.hu/user/68814
Csodás leves, ízözönnel :)
https://chilii.blog.hu/2012/05/28/rebarbara_tarte_tatin/full_commentlist/1#c16848875
Válasz erre: Rebarbara tarte tatin
2012-05-29T09:26:15+02:00
2012-05-29T09:26:15+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Remélem ízlett! :)
https://chilii.blog.hu/2012/05/28/rebarbara_tarte_tatin/full_commentlist/1#c16845309
Válasz erre: Rebarbara tarte tatin
2012-05-28T16:21:56+02:00
2012-05-28T16:21:56+02:00
Omma
http://blog.hu/user/204945
Köszi!!!!<br />
Épp rebarbarából szerettem volna valamit csinálni. Megyek és hozzákezdek! :)
https://chilii.blog.hu/2012/04/17/desszert_elvitelre/full_commentlist/1#c16445459
Válasz erre: Desszert elvitelre
2012-04-21T17:08:50+02:00
2012-04-21T17:08:50+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Jelentem málnával is nagyon jó! :)
https://chilii.blog.hu/2012/04/12/programajanlo_tokaj-hegyalja_piac/full_commentlist/1#c16388193
Válasz erre: Programajánló: Tokaj-Hegyalja Piac
2012-04-17T11:24:22+02:00
2012-04-17T11:24:22+02:00
évi.
http://blog.hu/user/221623
voltál-e? :)
https://chilii.blog.hu/2011/02/10/toltore_fel/full_commentlist/1#c15154849
Válasz erre: Töltőre fel!
2011-12-08T10:53:50+01:00
2011-12-08T10:53:50+01:00
évi.
http://blog.hu/user/221623
Na és tényleg itt van minden:)<br />
Milyen szép ez a blog:)))