Az ígéret szép szó, most be is tartom :o))
Kínai ötfűszerpor
Fűszervilági ismereteimet leginkább a Nagy fűszerenciklopédiából szoktam gyarapítani. Igen kiváló szakirodalom, gyönyörű képek, pontos leírások, ízletes receptek…stb. Szóval nagyon szeretem. A kínai ötfűszerporral kapcsolatban is innen okosodtam ki.
Ez a keverék igen népszerű mindenütt a világban, talán a legismertebb kínai fűszerkeverék. Első olvasatra nekem kicsit furinak tűnt, mert csupa olyasmiből áll, amit korábban önként tuti, hogy nem szórtam volna húsra!
Lássuk csak: a keverék egyenlő mennyiségű szecsuáni borsból, fahéjból vagy kassziából, szegfűszegből, ánizskaporból, és csillagánizsból áll. Valamennyi hozzávalót finomra kell őrölni, és légmentesen záródó dobozban tárolni.
Felhasználása: szójaszószos csirkéhez, sertéshez, vörösre főtt húsokhoz és kínai sertésbordához ajánlják.
Készíthetünk még belőle kínai fűszeres sót: 1 evőkanál sót és ½ evőkanál fűszerport keverjünk össze. Ez a keverék ropogós bőrű grill- vagy sült csirke mágikus kísérője lehet, a fogyasztás előtt fűszerezzük vele a már megsült húst.