Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Banánkenyér

Banánkenyér

›
Banánkenyér

2007/10/05 : chilii Szólj hozzá!

Akkor most had ajánljak egy „rendes” süti receptet, és nem csak kisgyermekes anyukáknak. :)

Ezt a receptet Nigella honlapján találtam egyszer régen. Többször sütöttem már, mi nagyon szeretjük.


Csak két apró dolgot módosítottam rajta. Először is az eredetileg ajánlott 75 ml  rumot kissé soknak találtam, pláne, hogy Nigella a végén leszűri a felesleget a mazsoláról, és gondolom kiönti, mert miután felforralta, már nem jó semmire. Nos én ezt pazarlásnak tartom, így én jóval kevesebb rumot öntök a mazsolára, és nem szűröm le, mivel nem is nagyon marad mit szűrni, amennyit én ráöntök, azt nagyjából fel is szívja, és így is megpuhul és finom.

A másik, hogy neki kisebb dobozformája van mint nekem, az enyém sztenderd 30 cm-es, így kicsit laposabb lesz a süti, de legalább több szelet :).

Kep_849.jpg


Hozzávalók: 100 g mazsola, 25 ml bourbon vagy sötét rum, 175 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, csipet só, 125 g olvasztott, sótlan vaj, 150 g cukor, 2 nagy tojás, 4 kicsi nagyon puha banán áttörve kb.300 g a héja nélkül (nekem ez 3 db banán szokott lenni, itt úgy látszik nagyok a banánok :), 60 durvára vágott dió, 1 tk vanília kivonat.


Ügymenet: tehát a mazsolát és a rumot egy kis edényben addig melegítettem, amíg a rum felforrt. Félretéve hagytam pihenni, hogy a mazsola beszívja a rum nagy részét. A sütőt 180 fokra előmelegítettem, és a dobozformát papírral kibéleltem.

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát egy közepes tálban jól elkevertem.

Egy másik tálban összekevertem az olvasztott vajat és a cukrot, jó habosra, egyesével hozzáadtam a tojásokat, majd az áttört banánt. (én a banánhoz aprítót használtam, de a tumix vagy a rúdmixer is bevethető, kinek milye van). Végül egy fakanállal belekevertem a diót, a vaníliát és a mazsolát.

Apránként lisztes keveréket is belekevertem, majd a formádba öntöttem és kb. 1 órán át sütöttem. Tűpróba!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr343424428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard