Ezt a receptet Pandustól kaptam, egyébként a Spektrum tévén most futó új Nigella sorozatból való. Eredetileg csokoládé pasztilla szerepelt a hozzávalók között, de miután csokoládé pontok és pöttyök tekintetében az ellátottság jottányit sem változott itt, az észak-magyarországi végeken, apróra (tényleg apróra kell!!!) vágtam másfél tábla Tibi csokit. Elkészítése egyébként a szokásos.
Száraz hozzávalók: 25dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 17,5dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 15dkg étcsoki, ezeket egy tálban összekevertem.
Folyékony hozzávalók: 2,5dl tej, 0,8dl olaj, 1 teáskanál vaniliakivonat (mondjuk én ebből sem állok jól), 1 tojás, ezeket egy másik tálban kevertem össze.
A két tál tartamát egy kanállal gyorsan összekevertem, majd a papírkapszlival (valaki mondjon már egy másik szót a kapszli helyett, mert ez olyan ronda) bélelt muffintepsibe adagoltam*. Sütés: 180C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc.
* kipróbáltam a fagylaltos kanállal történő adagolást, ami bejött, viszont ahogy adagoltam, nekem soknak tűnt a mennyiség. Ezért gyorsan kikentem 2 kis kerámia formát is, így 14 sütim lett. A sütik sülés közben eléggé megnőttek, úgyhogy nem bántam mag, hogy nem tömtem túl a mélyedéseket. Akinek esetleg nincs ilyen kis méretű (egyébként IKEÁs) formája, az használhat cappuccino-s csészét.