Csak firssen, üdén, fiatalosan :o)
Hétvégén igazán igyekeztem, és kiötlöttem egy saját receptet a tavasz jegyében. Csak friss fűszert tettem bele, és igen jól nézett ki a fehér krém a zöldekkel! Csupa üdeség. Többeken teszteltem, mindenkinek bejött, úgyhogy ezúton teszem közkincsé a szabadalmam:
Juhtúrós kence: 1 csomag (125g) juhtúrót kikevertem egy kis pohár tejföllel. A tejfölt kanalanként adagoltam, nehogy túl híg legyen a massza. Fűszereztem egy csipet sóval és két csipet fehérborssal (a dolog jellegéből adódóan ha nincs otthon fehérbors, akkor inkább ne tegyünk bele, mert a szép fehér kencében igen rondán mutatnának a fekete pöttyök!) Ekkor jött bele egy-egy kis marék apróra vágott friss petrezselyem és snidling, ja meg egy gerezd (nem kell túl nagy) fokhagyma. Ennyi, már kész is! (gyanítom, hogy egy kis apróra vágott zöld chili is igencsak feldobná, de az momentán nem volt otthon)
Ez a kence valódi kis gyöngyszem, mert többféle módon is felhasználható. Szombaton amikor kikísérleteztem, gombába töltöttem, és megsütöttem. A helyes, közepes méretű csiperkéket megtörölgettem és kitörtem a szárukat. A kencét a kalapokba töltöttem egy kiskanál segítségével, és egy vékonyan olajozott tepsire tettem őket. Közepes tűznél úgy 20 perc kellett nekik.
Tuti, hogy cukkinibe töltve is ki fogom próbálni, mert érzésem szerint nagyon össze fognak passzolni!!!
Egyébként olyan finom, hogy kismókusok kenyérre kenhetik :o))), és reggelire, vacsorára fogyaszthatják! Nagyon egészséges! (ha a kismókusok mégsem ennék meg, akkor a nagymókusok egyszerűen kenjék rá kenyér vagy tortilla chipsre, és tuti siker lesz!!!)