Grillezett zöldségek

Grillezett zöldségek

Grillezett zöldségek

Ebben a hőségben gyakorlatilag már csak fejben főzök. Fekszem az ágyon, lapozgatom a szakácskönyvet, és közben azon tűnődöm, hogy milyen jó lenne ez is, meg milyen finom lenne az is… 

grillzoldseg.JPG


Esténként meg grillezünk. Egyszer sertés, másszor csirke, most meg zöldség. A múlt héten már a húst sem kívántam, így becserkésztem annyiféle zöldséget, amennyit csak tudtam. (ez elment vadászni) Így került a tálba padlizsán, cukkíni, sárgarépa, gomba, paprika és újhagyma. (ez meglőtte) A zöldségeket megtisztítottam, szükség szerint daraboltam, szeleteltem, a sárgarépát előfőztem. (ez hazavitte) Sütés közben fokhagymával ízesített – egy gerezd zúzott fokhagymát kevertem az olajhoz – olíva olajjal kenegettem őket. (ez megsütötte) Az elkészült sült zöldségeket kicsit megsóztam, és egy fűszeres, fokhagymás-bazsalikomos paradicsommártással meg kenyérrel ettük vacsorára. (ez az iciri-piciri mind megette:) Süthető még más zöldség is, de én most ennyit találtam.

2 főre: 1 padlizsán, 1 cukkíni, egy csomó répa, 250g gomba, 1 piros húsú paprika és egy csomó újhagyma bőven elegendő volt. A paradicsommártáshoz 1 doboz 400g-os paradicsom konzervet használtam.

A fotó ezúttal nem az én művem, azt a Gazdám készítette :)

süti beállítások módosítása