Marinovannije Gribi

Marinovannije Gribi

Marinovannije Gribi

Nemrégiben hirtelen felindulásból készítettem el ezt az ecetes gombát, ami azóta a hűtőben pihen. Lassan letelt az előírt 10 napos érlelési idő, de még nem találtam ki mi legyen vele. Egyes vélemények szerint jégbehűtött vodkával fogyasztandó, de én azt nem szeretem, úgyhogy várom a felhasználási javaslatokat!

Kep_867.jpg

Hozzávalók: 50 dkg gomba (jelen esetben erdei vegyes), 2 gerezd fokhagyma, 2 db szegfűszeg, 1 babérlevél, 3 szem fekete bors, 1 ek cukor, 1 tk só, 2,5 dl vörösborecet, olaj.

Ügymenet: a pác hozzávalóit az olaj kivételével és 1,5 dl víz hozzáadásával felforraltam, majd beledobáltam a megtisztított, szárától megfosztott gombakalapokat. A könyv szerint addig kell a gombát főzni, amíg lesüllyed a folyadékban. Ebből is látszik, hogy nem lábasban kellett volna feltennem, hanem fazékban :) mert akkor lett volna hely süllyedni. Na ezek után fokhagyma ki, gomba üvegbe, lé kihűt, gombára önt, majd a tetejére annyi olajat kanalaz, hogy teljesen ellepje. 10 napig hűtőben érni hagy.

Recept: Kulinára, Oroszország fejezet

süti beállítások módosítása