Vészhelyzeti banánkenyér

Vészhelyzeti banánkenyér

Vészhelyzeti banánkenyér

Recept arra a nem várt esetre, amikor túlérik a banán a pulton.

Egyébként két szelet banánkenyér simán elfér bármelyik táskában, és bármikor kihúz a csávából, ha köztes étkezésről van szó. Ezért is csiszolgattam ezt a receptet (és még egy másikat, a változatosság kedvéért). 

 kokuszos_csokis_banankenyerblog.JPG

 

Hozzávalók: 100 g olvasztott vaj, 3 db tojás, 1 teáskanál 1:4 édesítő, 1 teáskanál vanília kivonat, 20 g kakaó, 30 g kókuszliszt, 50 g darált mandula, 25 g hajdinaliszt, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 teáskanál sütőpor, 3 db kisebb érett banán (tisztán kb. 250 g), 50 g apróra tört étcsokoládé. (a "lisztféléket a rendelkezésre álló készletből szoktam variálni, ha túl folyósnak ítélem a masszát, 1 evőkanál útifű maghéjat szoktam még belekeverni)

Ügymenet: az olvasztott vajat, az édesítőt és a tojásokat kissé felvertem egy habverővel. A száraz hozzávalókat elkevertem, a banánokat egy tálban villával összenyomkodtam. A száraz hozzávalókat elkevertem a vajas tojásos masszával, majd hozzá adtam a banánt is. A masszát egy 25 cm-es szilikon formába simítottam, és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütöttem.

süti beállítások módosítása