Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Francia hagymaleves - gyógyleves

Francia hagymaleves - gyógyleves

›
Francia hagymaleves - gyógyleves

2006/3/22 : chilii Szólj hozzá!

Még mindíg tombol a franciakonyha láz! Hétvégén rávettem jóanyámat, hogy főzzön egy "kis" tyúklét. Ennek oka, hogy tyúk épp volt a fagyasztóban, és én kinéztem magamnak egy hagymaleves receptet, melynek hozzávalói között szerepel 1,5 l leves, mely kockából is nyerhető ugyan, de igazából nem vagyok híve a kockalevesnek ha nem muszáj!

Íme a frencia hagymaleves (Joanne Harris-Fran Warde: A francia konyha)

Hozzávalók: 750 g vöröshagyma vékonyan felszeletelve, 50 g vaj, , 3 gerezd fokhagyma összezúzva, 1 púpozott ek. liszt, 1,5 l zöldség vagy húsleves, 200 ml fehérbor, 1 babérlevél, kakukkfű, só, bors, a tálaláshoz néhány szelet sajtos pirítós.

Ügymenet. Előre kell bocsátanom, hogy ezen élvezeti termék előállítása eléggé időigényes dolog, bár mást is lehet csinálni közben, de másfél órát rá kell szánni a konyhai manőverezésre!

Miután sikeresen megküzdöttem a hagyma felszeletelésével, (papírzsepi legyen kéznél!) elővettem a legnagyobb teflonyos serplit amit találtam és megolvasztottam benne a vajat. Rádobtam a hagymát, és elkezdtem dinsztelni. Na ez legalább fél óra, és közben nem árt kevergetni!!! Szép aranybarnának kell lennie, de semmi esetre sem szabad odakarbonizálódnia!!! Innentől már fáklyás menet, csak pár lépés a tökéletes hagymaleves!

A kellően lebarnult hagymához jön a fokhagyma, kicsit kavar, jön a liszt és még egy kicsit kavar (1 perc). Na most az egész átmegy egy megfelelő méretű fazékba, és óvatosan felönt a levessel, közben kavargat, jön a bor, (illat máris felemelő), fűszerek, a legkissebb lángon 40 percig főz. Ezt már nem kell kavargatni, csak türelmesen várni, várni, várni. 

Az utolsó néhány percben megpírítottam a kenyérszeleteket és rájuk olvasztottam az ementáli sajtot (elektromos sütő előnyben). Egy bögre leves - egy szelet pirítós.

A recept 4 bögréről szól.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr53424574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard