Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

A rántott hús átlényegülése

A rántott hús átlényegülése

›
A rántott hús átlényegülése

2006/5/25 : chilii Szólj hozzá!

Tulajdonképpen nem szoktam rántott dolgokat csinálni, ezek nálam több okból is tiltó listán vannak.

Először is marha macerás dolog a panírozás, egy csomó koszos tányér, több tonna olaj elpazarlása, terjengő olajszag, nem is beszélve a felesleges kalóriákról.

Másodszor annyi, de annyi finomság létezik, annyi recept vár még kipróbálásra, és egyébként is egy finoman fűszerezett roston sült husi szelet sokkal élvezetesebb (nem utolsó sorban kalóriaszegényebb), mint a hagyományos unalmas panír. (és még a visszamaradt olaj környezetbarát eltüntetése sem okoz gondot!Egyszóval igen ritkán van nálunk rántott hús, de most rútul csőbe húztak! Régóta szemeztem Donna Hay izgalmasnak hangzó receptjével, és csak az „alapos áttanulmányozás” után jöttem rá, hogy a Ropogós ötfűszeres csirkemell a rántott hús egy variációja. Úgyhogy kénytelen voltam előszedni a tányérokat és nekilátni a panírozásnak. Utólag megvallva azért megérte a dolog, mert nagyon finom volt. Érdemes kipróbálni annak is aki egyébként is készít panírozott dolgokat, mert tényleg feldobja a dolgot.

Hozzávalók: csirkemell filé (szóval ezzel mindig bajban vagyok a hentesnél, hogy ? db, mert ugye 2 fél 1 egész, szóval 4 főre 2 egész, vagyis 4 fél), liszt, tojás a bundához, olaj a sütéshez,

A panírhoz: zsemlemorzsa, 2 tk kínai ötfűszer keverék, 1 tk őrölt kömény, 1 tk őrölt koriandermag, 1 tk só, frissen őrölt bors.

Ügymenet: a csirkemell filét a szokásos módon előkészítettem: leöblítettem, papírtörlővel felitattam róla a vizet, levágtam az alsó kisebb darabot, a nagyobb részt pedig ketté vágtam. A zsemlemorzsába belekevertem a fűszereket, és bepaníroztam a husikat (liszt, tojás, panír). Forró olajban mindkét oldalukat szép piros-ropogósra sütöttem, ez kb. 3-4 perc, persze mérettől is függ. Párolt rizs és saláta került mellé.

A kínai ötfüszer keverék egyébként elég izgalmas dolog, azt hiszem írok is róla egy külön kis elmélkedést, de legalább is, hogy miből áll, hátha valaki nem tudja beszerezni. Én az Ázsiában találtam, de ha elfogy nekem is házilag kell összedobni, mert mostanában nem esik útba székes fővárosunk, itten falun meg nem van ilyesmi a sarki közértben .

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr863424552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard