Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Töltött karalábé

Töltött karalábé

›
Töltött karalábé

2006/5/29 : chilii Szólj hozzá!

ahogy én csinálom.

Ha töltött paprika készült otthon, apukám mindíg azt mondogatta, hogy "a ló sem eszi meg az abrakos tarisznyát"! Így hát anyukám nem is töltötte paprikába a darálhúst,  helyes kis gombócokat formázott, és csak beletette őket a szószba fődögélni.

Na így vagyok én a töltött karalábéval is. Úgy sem kapok megfelelő méretűeket, meg nehéz eldönteni, hogy megpuhult e rendesen az egész, meg mit csináljak azzal amit kiszedek a belsejéből.... Ezért aztán kifejlesztettem egy recit, amit átmenetnek is tekinthetünk a főzelék és a töltött karcsi között, de minden esetre nagyon finom.

A karalábékat megmosom, vékonyan meghámozom és mérettől függően 10-15 percig enyhén sós vízben főzögetem őket.

Amíg a karalábék lubickolnak a jacuzziban, addig elkészítem a tölteléket: a darált húshoz keverek vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét (kenyeret), tojást, sót, borsot, felaprított hagymát (lehetőség szerint már idei főzőhagymát használok), zöldfűszereket (kakukkfűvet, oregánót, petrezselymet vagy kaprot), az egészet jól eldolgozom.

A karalábék ezalatt kicsit megpuhulnak, de nem kell puhára főzni őket, csak épp adok nekik egy kör előnyt. Leöntöm róluk a vizet, és azbesztbéléses kesztűmben :o) szép 1-1,5 centis szeletekre, majd hasábokra vágom őket. Az egészet beleszórom egy méretes tűzálló (fedeles) tálba. A húsmasszából egyforma gombócokat formázok, és a karalábé hasábok tetejére ültetem őket. Öntök rá főzőtejszínt (fogyókúrás célzattal, illetve savanykásabb ízhatás elérése végett célszerű a tejszínt tejföllel 1:1 arányban keverni), lefedem és beteszem az előmelegített 200 C fokos sütőbe 30-35 percre.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Szedres pite Szedres pite
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr653424548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard