Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Tészta zöldséges raguval

Tészta zöldséges raguval

›
Tészta zöldséges raguval

2006/6/09 : chilii Szólj hozzá!
Bocsi, de nem vega.<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Ezt a receptet tavaly találtam egy újságban. Már akkor annyira ízlett, hogy ismétlésért kiáltott, igaz kicsit átvariáltam a mennyiségeket, szerintem így jobb lett. Bár még nincs igazi szezonja a padlizsánnak, azért 1 db nem eget rengető tétel (az enyém 213 huf volt), úgyhogy bátran lehet próbálkozni. </P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify"><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p></P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Hozzávalók: 1 csomag (500g) penne vagy rövid csőtészta, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál (kb.20dkg) parasztkolbász, 4 közepes paradicsom, 1 kis doboz sűrített paradicsom, 1 közepes padlizsán, olívaolaj, só, bors, 1 kk cukor, friss majoránna (szárított is jó), friss petrezselyem (ebből nem!!!).</P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify"><o:p> </o:p></P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Opciók: 1 leheletnyi Erős Pista a pikantéria kedvéért, fekete olajbogyó a rajongóknak. </P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify"><o:p> </o:p></P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Először is előkészítem a paradicsomokat: forró vízbe mártom őket, hogy a héjuk könnyen lejöjjön, majd kiskanállal kiszedem a magos részt, és a húsát kockára vágom. (az egész kajának ez a legmacerásabb része, a többi már fáklyás menet!)</P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Felteszem a vizet a tésztának. </P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Apróra vágom a hagymát (már van friss főzőhagyma!!!), és egy kevés olívaolajon párolni kezdem, 2-3 perc múlva mehet a zúzott fokhagyma is utána. Ezalatt kb. 0,5-1 cm-es karikákra vágom a kolbászt, és mehet az is a serpenyőbe. Keverem-kavarom 1-2 percig, azután jöhet a paradicsom, a sűrített paradicsom, cukor. Ennek kb. 10 perc kell, amíg kellőképp besűrűsödik. </P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Ezalatt felforrt a víz, mehet bele a tészta, annyi időre amennyit a zacsira írtak. </P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">A padlizsánt vékony, kb. ½ centis karikákra vágom, és egy másik serpenyőben átsütöm őket. Ha kellően megpuhultak mehetnek a már besűrűsödött mártásba. Sózni, borsozni csak ekkor szoktam, mert a kolbászok eltérő ízesítésűek lehetnek. Jöhetnek a zöld fűszerek, és ekkor jöhet kinek-kinek kedve szerint az Erős Pista és az olajbogyók. </P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Leszűröm a tésztát. Én nem szoktam összekeverni a tésztát a mártással, csak ráhalmozom a tányérokon a tetejére. Természetesen reszelt parmezán mehet rá!</P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><o:p> </o:p></P> <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">A majoránnától meg persze a füstölt kolbásztól igen finom, pikáns íze lesz, nekem nagy kedvencem lett!!!</P>
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Szedres pite Szedres pite
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr233424546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard