Tészta zöldséges raguval
Bocsi, de nem vega.<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Ezt a receptet tavaly találtam egy újságban. Már akkor annyira ízlett, hogy ismétlésért kiáltott, igaz kicsit átvariáltam a mennyiségeket, szerintem így jobb lett. Bár még nincs igazi szezonja a padlizsánnak, azért 1 db nem eget rengető tétel (az enyém 213 huf volt), úgyhogy bátran lehet próbálkozni. </P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify"><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Hozzávalók: 1 csomag (500g) penne vagy rövid csőtészta, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál (kb.20dkg) parasztkolbász, 4 közepes paradicsom, 1 kis doboz sűrített paradicsom, 1 közepes padlizsán, olívaolaj, só, bors, 1 kk cukor, friss majoránna (szárított is jó), friss petrezselyem (ebből nem!!!).</P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify"><o:p> </o:p></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Opciók: 1 leheletnyi Erős Pista a pikantéria kedvéért, fekete olajbogyó a rajongóknak. </P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify"><o:p> </o:p></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Először is előkészítem a paradicsomokat: forró vízbe mártom őket, hogy a héjuk könnyen lejöjjön, majd kiskanállal kiszedem a magos részt, és a húsát kockára vágom. (az egész kajának ez a legmacerásabb része, a többi már fáklyás menet!)</P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Felteszem a vizet a tésztának. </P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Apróra vágom a hagymát (már van friss főzőhagyma!!!), és egy kevés olívaolajon párolni kezdem, 2-3 perc múlva mehet a zúzott fokhagyma is utána. Ezalatt kb. 0,5-1 cm-es karikákra vágom a kolbászt, és mehet az is a serpenyőbe. Keverem-kavarom 1-2 percig, azután jöhet a paradicsom, a sűrített paradicsom, cukor. Ennek kb. 10 perc kell, amíg kellőképp besűrűsödik. </P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">Ezalatt felforrt a víz, mehet bele a tészta, annyi időre amennyit a zacsira írtak. </P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">A padlizsánt vékony, kb. ½ centis karikákra vágom, és egy másik serpenyőben átsütöm őket. Ha kellően megpuhultak mehetnek a már besűrűsödött mártásba. Sózni, borsozni csak ekkor szoktam, mert a kolbászok eltérő ízesítésűek lehetnek. Jöhetnek a zöld fűszerek, és ekkor jöhet kinek-kinek kedve szerint az Erős Pista és az olajbogyók. </P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Leszűröm a tésztát. Én nem szoktam összekeverni a tésztát a mártással, csak ráhalmozom a tányérokon a tetejére. Természetesen reszelt parmezán mehet rá!</P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><o:p> </o:p></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify">A majoránnától meg persze a füstölt kolbásztól igen finom, pikáns íze lesz, nekem nagy kedvencem lett!!!</P>
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr493424546
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.