Szánom-bánom, de napok óta nem főztem, és ennek nemcsak a már-már elviselhetetlen meleg az oka. Sajna némi hétvégi és késő estébe nyúló gályarabság is közre játszott a dologban.
Tegnap este végre alkalmunk nyílt egy kis grillezésre a naplementében :o)! Szigorúan 19 óra után, amikor már elviselhetővé vált a kinti hőmérséklet, begyújtottuk a készséget. Sertéstarját pácoltam mustáros pácfűszerkeverékkel, vörösborecettel és olajjal. Hozzá kipróbáltam egy sültpaprika saláta recit, "fejlesztés alatt" címmel.
Nemrég fedeztem fel egy piros színű, Kápia névre hallgató édes húsú paprikát, amely magyar termék, finom és nem utolsó sorban fele annyiba kerül, mint a kaliforniainak nevezett műízé.
Na ebből 3 darabot (előre a gáztúzhelyen) megsütöttem, úgy ahogy Jamie Oliver nagymestertől láttam, na meg 2 csípős típusú zöld paprikát is odacsaptam melléjük "szenesedni". Szóval, csak úgy a gázlángon 5-6 percig sütögettem, amíg szépen megfeketdtek, közben a nagy facsipeszemmel forgattam őket, hogy egyik oldaluk se maradjon ki a jóból. Ezután egy nagy tálba kerültek és folpackkal letakratam a tálat, hogy szépen megpuhuljon a héjuk a gőzben. 5-10 perc után a külső megfeketedett héj könnyen leválik, úgy mintha újkrumplit hámoznánk. Ehhez én eldobható konyhai gumikesztyűt húztam, mert így nem fogja meg a kezem. Felvágtam, kiszedtem a magokat, ereket, és feldaraboltam őket. Egy szép cseréptálba kerültek fél fej vékonyan felszeletelt lila hagyma társaságában. Fűszerezés: 2-3 ek olíva olaj, só, némi bors, apróra vágott petrezselyemzöld, friss bazsalikom (lila is) és az én szuper kis házi málnaecetemből 2 kanál. Igazából jót tesz neki 1 óra pihi a hűtőben.
És így nézett ki a menü: