Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Sültpaprika saláta és egyéb grill élvezetek.

Sültpaprika saláta és egyéb grill élvezetek.

›
Sültpaprika saláta és egyéb grill élvezetek.

2006/7/21 : chilii Szólj hozzá!

Szánom-bánom, de napok óta nem főztem, és ennek nemcsak a már-már elviselhetetlen meleg az oka. Sajna némi hétvégi és késő estébe nyúló gályarabság is közre játszott a dologban.

Tegnap este végre alkalmunk nyílt egy kis grillezésre a naplementében :o)! Szigorúan 19 óra után, amikor már elviselhetővé vált a kinti hőmérséklet, begyújtottuk a készséget. Sertéstarját pácoltam mustáros pácfűszerkeverékkel, vörösborecettel és olajjal. Hozzá kipróbáltam egy sültpaprika saláta recit, "fejlesztés alatt" címmel.

Nemrég fedeztem fel egy piros színű, Kápia névre hallgató édes húsú paprikát, amely magyar termék, finom és nem utolsó sorban fele annyiba kerül, mint a kaliforniainak nevezett műízé.

Na ebből 3 darabot (előre a gáztúzhelyen) megsütöttem, úgy ahogy Jamie Oliver nagymestertől láttam, na meg 2 csípős típusú zöld paprikát is odacsaptam melléjük "szenesedni". Szóval, csak úgy a gázlángon 5-6 percig sütögettem, amíg szépen megfeketdtek, közben a nagy facsipeszemmel forgattam őket, hogy egyik oldaluk se maradjon ki a jóból. Ezután egy nagy tálba kerültek és folpackkal letakratam a tálat, hogy szépen megpuhuljon a héjuk a gőzben. 5-10 perc után a külső megfeketedett héj könnyen leválik, úgy mintha újkrumplit hámoznánk. Ehhez én eldobható konyhai gumikesztyűt húztam, mert így nem fogja meg a kezem. Felvágtam, kiszedtem a magokat, ereket, és feldaraboltam őket. Egy szép cseréptálba kerültek fél fej vékonyan felszeletelt lila hagyma társaságában. Fűszerezés: 2-3 ek olíva olaj, só, némi bors, apróra vágott petrezselyemzöld, friss bazsalikom (lila is) és az én szuper kis házi málnaecetemből 2 kanál. Igazából jót tesz neki 1 óra pihi a hűtőben.

És így nézett ki a menü:

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr563424535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard