Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Háp-háp-háp jönnek a kacsák!

Háp-háp-háp jönnek a kacsák!

›
Háp-háp-háp jönnek a kacsák!

kacsamáj pástétom

2006/7/25 : chilii Szólj hozzá!

Továbbra is maradnék a francia konyhánál, és leginkább a Francia piac receptjeinél. 


 

Az úgy volt, hogy szombat hajnalban hagytam magam rábeszélni a piacra. Ez évente max. 2 alkalommal szokott előfordulni, egyszer amikor padlizsánszezonban becserkésszük a télire valót, meg egyszer véletlenül. Mivel a padlizsánnak még nem jött el a valódi ideje, így most csak szimplán anyai ármányról beszélhetünk. A mi piacunk állapota borzasztó. Egy ekkora városban, mint a miénk ez szégyen. Állítólag lesz valami fejlemény az ügyben, de addig is én inkább kapálgatom a kiskertemet, és nem vágyom olyasmire ami nincs benne,  minthogy minden héten át kelljen élni ezt a rettenetet. Tömegnyomor, tülekedés mindenütt, és csak irigykedhetek, ha valahol jártamban-keltemben szép piacot, ne adj isten szép vásárcsarnokot látok, hogy nekünk ilyen sose lesz.

 

Ha már hagytam magam rászedni, gondoltam benézek a baromfi üzletbe, mert ott többnyire szokott lenni kacsahús, még inkább kacsacomb. Ebben legalább nem kellett csalódnom, sőt még kacsamáj is volt. Azonnal lecsaptam fél kilócskára, hogy kipróbálhassam a házi készítésű kacsamáj pástétomot. (nemrég vettem „boltit”, 10 dkg-ot 400 Ft-ért, ami hatalmas csalódás volt)

 

Ez a recept eredetileg csirkemáj pástétom gyanánt szerepelt a Francia piacban, de én gondoltam egy merészet, és mivel gyermekkorom óta függő viszony áll fent köztem és a kacsamáj között (nagyi sütött időnként kacsazsírban sült májat), megpróbálkoztam vele. Az eredmény engem igazolt! VIGYÁZAT! FÜGGÉST OKOZ!!!!

 

Hozzávalók: 50 dkg kacsamáj, 15 dkg vaj, 2 mogyoróhagyma (ha nincs két kicsi hagyma is megteszi), 2-3 gerezd fokhagyma, 0,75 dl vörösbor, 0,5 dl tejföl, só, bors.

 

Technológia: a vaj felét egy serpenyőben megolvasztom, és a megtisztított, feldarabolt májat 3-4 percig sütögettem benne. Ezután kiszedtem a májakat, és a helyükre érkezett a felaprított hagyma. 3-4 perc kevergetve sütögetést követően jött a felaprított fokhagyma 1 percre. Ezeket is kiszedtem egy szűrőlapát segedelmével, és a serpenyőbe öntöttem a bort, a tejfölt, jött a só és bors, kicsit kiforraltam a keveréket, és ezzel a tűzhelyet el is lehet zárni. Az összes hozzávalót (máj, hagyma, boros keverék) betöltöttem a turmixba, és 1-2 perc alatt krémesítettem. Egy (esetemben két) tálkába szedtem az egészet, és kicsit hagytam hűlni. Végül a megmaradt vajat felolvasztottam, és a pástétom tetejére csurgattam, majd ment a hűtőbe.

 

Tulajdonképp aprítással, sütéssel és mosogatással együtt is max. 20 percet vett igénybe. Kitűnő nyári vacsi lehet, hiszen gyorsan megvan (reggel gyorsan összedobható, estig meg szépen pihenhet a hűtőben), ami ebben a hőségben nem utolsó szempont. Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal… 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr463424533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard