Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Püspökkenyér

Püspökkenyér

›
Püspökkenyér

2006/11/20 : chilii Szólj hozzá!

Amint azt a birsalmasajtos írásomban említettem, egyik kedvenc nagyiféle sütim  a püspökkenyér volt. Volt abban minden jó, piros alma-mogyoró, na jó mondjuk ezek pont nem, de apróra vágott étcsokoládé, dió, birsalmasajt és mazsola az igen.

Kep_340.jpg

Hozzávalók: 110g puha vaj, 200g porcukor, 6 tojás szétválasztva, 200g liszt, ½ csomag sütőpor, 2 cl rum, kb. 200g ez+az (vagyis ízlésünk szerint étcsokoládé, dió, birsalmasajt és mazsola, vagy dió, mandula, aszalt sárgabarack, ki mit szeret, összesen kb. 20 deka legyen, szépen apróra vágva)

Ügymenet: Először is felaprítom a belevaló csemegéket.

A puha vajat a cukor 1/3 részével habosra keverem, és egyesével hozzá dolgozom a tojások sárgáját, végül a rumot.

Egy másik tálban a tojások fehérjét habbá verem egy csipet sóval és a megmaradt cukorral. A hab 1/3 részét beledolgozom a vajas krémbe.

Ezen a ponton a gépet le is teszem, és előveszem a jól bevált ezer éves műanyag lapátomat. A liszthez keverem a sütőport és a csemegéket majd a megmaradt tojáshabbal felváltva 2-3 részletben gyors mozdulatokkal a vajas krémbe dolgozom. A lényeg, hogy a tojáshabot nem szabad „összetörni”, mert akkor kimegy belőle a levegő amit nagy nehezen belevertünk, és akkor az egész összeesik. Úgy is mondják, hogy alákeverjük, de ez nem túl magyaros, inkább beleforgatjuk, mintha piskótát készítenénk.

Papírral kibélelt 30 cm-es sütőformában 180 C fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, majd kiborítom a formából, és éberen őrködöm, hogy mire kihűl ne csak a hűlt helyét találjam a konyhában!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu
  • Rillons d'anjou - zsírban sült malachús Rillons d'anjou - zsírban sült malachús

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr83424503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard