Neeem, nem engem lehet megkóstolni :o)!
Inkább egy bögre finom forró csokit, kicsit pikánsan. Ebben a hidegben kiváltképp jól esik egy bögre lélekmelegítő finomság. A mértékkel adagolt fűszertől nem lesz csipős, csak épp egy kicsit pikáns, kicsit megcsiklandozza az ízlelőbimbókat ;o)!
Elkészítés: egy kis edényben fejenként 1 púpozott evőkanál tényleg jó minőségű, sötét színű cukrozatlan kakaóport (én eddig a Mozart kakaóra esküdtem, a kereskedelem meg úgy tűnik ellenem, mert mostanában sehol sem kapok) 1 kávéskanál barnacukorral, 1 kávéskanál vaníliás cukorral és kevés vízzel lassan melegítve simára keverek. Hozzáadok egy csipet őrölt cayenne borsot (ezt ízlés szerint adagoljuk, ki-ki mennyire szereti az erőset), 1,5 dl tejet és 0,5 dl tejszínt. Szép lassan forrásig hevítem, de nem kell, hogy felforrjon. Ekkor beleöntöm a kedvenc bögrémbe, és sok-sok-sok-sok tejszínhabot nyomok a tetejére. Az otthoni forró csokiban az a legjobb, hogy miután a tejszínt lekanalaztam, simán újra lehet tölteni :o). Fotózni azonban nehéz, mert a tejszín gyorsan beleolvad az italba. (igen tudom a profik hideg italra nyomják a borotvahabot, de az én modellem fogyasztásra készült!!!!!)