Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Csokoládékrémmel töltött kókuszos tallérok

Csokoládékrémmel töltött kókuszos tallérok

›
Csokoládékrémmel töltött kókuszos tallérok

2007/3/02 : chilii Szólj hozzá!

 

Csak eljött a nap végre, amikor is lelepleződik a VKF II. fordulóra szánt töltelékem! Belátom, hogy nem vittem túlzásba a dolgot, pedig biz’ Isten én nagyon készültem! Mindenféle töltött dolgon törtem a fejem, esélyes volt többek között egy samosa, egy töltött hús, hússal töltött tészta meg miegymás, de végül idő hiányában emellett az egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert mellett döntöttem.

 

VIGYÁZAT! Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy ezek az ártatlannak látszó kis semmiségek súlyos függőséget képesek okozni!!!!

 

vkf2.jpg


Hozzávalók a tallérokhoz: 3 tojásfehérje, csipet só, 18 dkg cukor, 30 dkg kókuszreszelék.

Hozzávalók a töltelékhez: 60 ml tejszín, 9 dkg étcsokoládé (jelen esetben 60%-os Tibi), 3 dkg vaj.

Ügymenet: a tojásfehérjékből csipetnyi sóval és a cukorral kemény habot vertem, majd hozzá kevertem a kókuszreszeléket. Egy kicsit darabos lesz. Sütőpapírt terítettem egy nagy gáz tepsire, és jött a formázás.

A recept szerinti „kanállal lapos halmokat rakunk a sütőlapra” útmutatás alapján szerintem lehetetlen a vállalkozás. Én végül egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vetettem be, mint titkos fegyvert. Egy evőkanálnyi masszát gyömöszöltem a kerek formába és a mutató ujjammal szépen lenyomkodtam, hogy a kívánt lapos tallér formát nyerjem. Amikor elkészült egy, szépen lehúztam róla a pogácsaszaggatót és jött a következő. Nem kell megijedni, az egész megvan 15 perc alatt, tekintve, hogy a fenti mennyiségből kb. 15 db kész süti lesz, tehát 30 tallért kell formáznunk. (ez alatt a 15 perc alatt pedig a sütő pont hajlandó felmelegedni a kívánt 180 C fokra, tekintve, hogy elektromos, de nem légkeveréses modellről van szó)

Az előmelegített sütőben kb. 15 percig (vagy amíg a szélei aranysárgák lesznek) kell sütni.

Amíg a tallérok sülnek pont elkészül a krém. Egy kis lábasban felmelegítettem a tejszínt (forrnia nem szabad!), majd a tűzről lehúzva beletördeltem a csokoládét, beledobtam a vajat és addig kevergettem, amíg sima fényes csoki masszát nem kaptam. A krémet le kell hűteni, hogy kenhető legyen.

A megsült kókusz pogácsákat a tepsin hagytam kihűlni, ezalatt a krém is kellően megszilárdult. Két-két lapocskát összeragasztottam a krémmel (vigyázat, a krémet ne nagyon kóstolgassuk menet közben, mert esetleg nem jut minden tallérba :o).

Kep_386.jpg

Recept: Donna Hay Ízvarázs

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr83424477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard