Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Csípős csokoládés teasütemény

Csípős csokoládés teasütemény

›
Csípős csokoládés teasütemény

2007/3/05 : chilii Szólj hozzá!

Ezt a receptet jó egy hónapja kaptam az Index fórumán egy kedves topictárstól, csak valami folyton útját állta a megvalósulásnak. Szombaton végre sikerült az akadálymentesítés, elkészült a mű! Azt kell mondjam, hogy megérte a várakozás, nagyon finom kis csemege ez a csokoládé és a chili elkötelezett híveinek!


Én két szárított chilit vetettem be, szárukat letörtem, a magok nagy részét kiszórtam, és csak a paprikahúst vágtam nagyon apróra. Mindenkinek azt ajánlom, hogy a biztonság kedvéért kóstolja meg a nyers masszát, hogy elég csípős lett-e. Igazából nem a tűzokádó sárkány képzés a cél, hanem, hogy a csokis kekszet kissé pikánsabbá tegyük.


A csoki szerepében most is a jól bevált 60%-os Tibi domborított, a barnacukrok közül pedig egy lágy, sötétbarnát használtam (annak okán, hogy ez volt felbontva, egyébként ki fogom próbálni lágyabb ízű, világosabb cukorral is!)


A receptben eredetileg kesudió szerepelt, de kesudió fám nem lévén, én most beértem a finom hazai csonthéjassal.

Hozzávalók: 100 g étcsokoládé, 200 g liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 150 g puha vaj, 100 g cukor, 150 g barnacukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 2 tojás, 2 piros chili, 100 g dió

Ügymenet: A diót megdaráltam, a csokoládét apró darabokra vágtam, a chilit pedig a fent említett módon készítettem elő.  

Egy tálba kimértem a lisztet, a sütőport, sót és jól elkevertem. Egy másik  másik tálban a vajat  habosra kevertem az egymás után hozzákevert a háromféle cukrral. Egyenként hozzáadtam a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikevertem a masszát. Hozzáadtam a diót, a csokit és a chilit. A lisztkeveréket két részletben, közepes fokozaton kevertem bele.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem.

A tésztából két teáskanál segítségével diónyi halmokat raktam a sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok között hagyjunk elég távolságot, mert a tészta sülés közben megnő!  Egy nagy tepsire 25 db fért el, és 16 perc alatt sült meg. A sütőből kivéve még kicsit puha volt a közepük, de mire kihűltek (rácsra téve) szépen „megkeményedtek”, vagyis fimon omlós-ropogóssá váltak. Ebből a mennyiségből kb. 70 darab lett

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/3424476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló