Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Rizlinges csirke

Rizlinges csirke

›
Rizlinges csirke

2007/3/14 : chilii Szólj hozzá!
Amikor először főztem ezt a finomságot, azt gondoltam, hogy ez bizony Keith Floydnak is nagyon ízlene, hiszen az illatától már főzés közben mámoros hangulatba kerülhet a szakács! Így azután nem is lepett meg nagyon, hogy pár éve, mikor a Floyd főz című könyvét lapozgattam a karácsonyfa alatt, ott volt benne ennek az ételnek a „Floydos” változata.



Én eredetileg a NOVA Szakácskönyvek sorozat Szárnyasok című darabjában találtam rá, és igazán nagy különbséget nem véltem felfedezni közöttük, kivéve, hogy kedvenc világjáró szakácsom természetesen tejszínnel készíti a mártást (vigyáz az alakomra!), míg a novás receptben tejföl szerepel. Azért, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposztából is maradjon, én fele-fele arányban kevertem a tejfölt és a tejszínt.

Hozzávalók: 1 jérce ( kb. 1,5 kg 8 részre vágva, de én csak combból és esetleg mellből szoktam főzni), 10 dkg vaj, 15 dkg apró hagyma (mogyoróhagyma híján én negyedekre vágott vöröshagymát használtam) 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 5 dl rizling (természetesen kizárólag száraz bor jöhet számításba!!!) 25 dkg gomba, 1 púpozott evőkanál liszt, tárkony, petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl.

Ügymenet: egy nagy serpenyőben kb. 5 dkg vajon megpirítom a csirkedarabokat és a hagymát, ez úgy 6-8 perc. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, sózom, borsozom, majd ráöntöm a finom rizlinget, lefedem és 20-25 percig párolom, majd leveszem a fedőt és 10 percig erős lángon forralom.

Amíg a csirke párolódik, addig a gombát megtisztítom és negyedekbe vágom. A megmaradt 5 dkg vajon megpirítom őket, majd rászórok egy púpozott evőkanál lisztet, és jól elkeverem (a lisztnek is meg kell egy kicsit pirulni, hogy majd a mártást besűrítse).

Kiszedem a csirkéket az edényből, és félreteszem, a gombát a boros cucchoz adom, fűszerezem apróra vágott petrezselyemmel, tárkonnyal, sóval, borssal, hozzáöntöm a tejföl-tejszín keveréket, összeforralom és visszateszem a csirkedarabokat a kész mártásba.  

Abban persze igaza van Floydnak, hogy tanyasi csirkéből és vadon szedett gombából sokkal jobb lenne, de azért így is nagyon finom. Mivel most volt otthon szárított erdei gombakeverék, került az is a serpenyőbe, hát el nem rontotta az biztos J!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Szedres pite Szedres pite
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal
  • Rillons d'anjou - zsírban sült malachús Rillons d'anjou - zsírban sült malachús

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr503424474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard