Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Fűszeres Indonéz satay

Fűszeres Indonéz satay

›
Fűszeres Indonéz satay

2007/4/17 : chilii Szólj hozzá!

Visszavonhatatlanul beköszöntött a tavasz, vagyis elő lehet ásni a grill felszerelést a garázs mélyéről és hajrá!!! Most egy már jól bevált indonéz pácot használtam. Az egzotikus név egy gyorsan és könnyen elkészíthető finomságot takar. Hála az égnek semmi különleges hozzávaló sem kell hozzá. Sajnos gyakran esem abba a csapdába, hogy ha valami ázsiai finomságot szeretnék készíteni, sehol sem kapom meg a szükséges hozzávalókat. Ennél a receptnél azonban szó sincs semmi ilyenről, legfeljebb a szójaszószt kell körültekintően kiválasztani. Többféle van forgalomban, és megkóstolni ugye nem lehet előre, vagyis csak otthon derül ki jól választottam-e (legutóbb nem, de ez egy másik történet). 


Fűszeres Indonéz satay:

Hozzávalók: kb. 70 dkg pulyka vagy csirkemell filé, 1 adag Sambal Kecap, 6-8 bambusznyárs.

A Sambal Kecap egy fűszeres indonéz szósz (sambal) melyet mártogatósnak is kínálhatunk satayokhoz (nyársra húzott húsfalatok). Különösen illik marha és csirkehúsokhoz. Én most pácként alkalmaztam ezt a keveréket.

A 2,5 centis kockákra (azért vonalzót nem kell előkapni :) vágott húst (ezúttal pulykamellet) egy nejlon tasakba tettem. Ráöntöttem a sambalt, összeráztam  és a levegőt jól kipréselve csomót kötöttem a zacskóra, majd betettem a hűtőszekrénybe pár órára (legalább 1 órát szánjunk a pácolásra). Ennek a módszernek több előnye is van. Először is nem kell elmosogatni a zacsit :), másodszor így a pác minden oldalról körbeveszi a húst, és az egyenletesen pácolódik (míg ha tálba tesszük a husit, akkor a pác leszáll a tál aljára).

Tűzgyújtás előtt a bambusznyársakat vízbe áztattam, hogy később a parázs felett ne gyulladjanak be. Amikor már szépen alakult a parázs, a húskockákat nyársra húztam és kb. 10 perc alatt, időnként forgatva megsütöttem. A kész satayokhoz külön kis tálkában további sambalt is kínálhatunk.

Ja, hogy mibői is áll a sambal??? Ugye azt ígértem, hogy semmi az egész??? Tényleg az!!!

Sambal kecap: 1 kimagozott, finomra aprított chili, 2 összenyomott fokhagymagerezd, 4 evőkanál sötét szójaszósz, 4 evőkanál citormlé, 2 evőkanál forró víz, 2 evőkanál olajban sütött hagymaszelet (ez el is maradhat)

Na ugye, hogy semmi extra??? Jó étvágyat!!!

Recept: Fűszerenciklopédia

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr133424466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard