Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Paprika tekercsek ringlivel

Paprika tekercsek ringlivel

›
Paprika tekercsek ringlivel

2007/6/07 : chilii Szólj hozzá!

Reggelente gyakran sétálok el egy újságos stand előtt, abban reménykedve, hogy hátha végre nálunk is lesz egyszer igényes gasztronómiai szaklap. Persze mindig csalódás ér, mert sosem találok semmit, pedig például bor témában már egész jó a felhozatal. Sajnos azonban valamiért a kiadók még nem fedezték fel ezt az űrt a piacon.  Legutóbbi mélységes csalódásomat az a bizonyos gasztronómiai csatorna által kiadott lap okozta, de erről beszélni sem érdemes annyira szánalmas próbálkozás. A mindenféle bulvárlapok „konyhai” különszámait szintén nem nevezhetjük színvonalasnak, úgyhogy elég elkeserítő a helyzet.

Negyedévente (hiába a jó dolgokra sokat kell várni) azonban feltűnik egy üde színfolt a polcon, amire azonnal lecsapok. Ez pedig a Nők Lapja Konyhája. Ebben mindig találok használható recepteket, nem egy lett közülük oszlopos tag az étlapunkon. Szerencsére így volt ez most is. Igaz ugyan, hogy én nem kóstoltam, de kedvenc hal szakértőm és fogyasztóm szerint nagyon finom. Volt. Mert, hogy már el is fogyott! Kicsit átalakult menet közben, mert én egy csípős paprikát is megsütöttem, és abból is került bele 2-3 tekercs, valamint a zöldfűszereket a kertben találhatóak közül választottam.

paprika.jpg

Hozzávalók 1 üveghez: 1 db sárga és 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db hegyes erős paprika, 1 doboz (50g) ringli, 1 gerezd fokhagyma, bors, zöldfűszerek (kakukkfű, oregánó, bazsalikom, snidling), olíva olaj.

Ügymenet: gázlángon 5-6 percig sütögettem a paprikákat, amíg szépen megfeketedtek, közben egy nagy facsipesszel forgattam őket. Egy nagy tálban folpackkal letakarva pihentettem őket néhány percig, hogy a keletkező gőzben megpuhuljon a héjuk. Ez idő alatt lecsöpögtetem a halkonzervet, és felaprítottam a zöldfűszereket meg a fokhagymát. A pihentetés után már könnyen eltávolítható a paprikák héja. (Ezt a tevékenységet eldobható konyhai gumikesztyűben szoktam végezni.)

A megtisztított paprikát felvágtam, eltávolítottam a magokat és az ereket, majd igyekeztem ringli szélességű csíkokra vágni őket. Minden csíkot megszórtam frissen őrölt borssal, és a fokhagymás zöldfűszer keverékkel. Feltekertem egy ringlit, majd köré csavartam egy paprika csíkot. Ez igényel némi kézügyességet, de pár darab után egészen jól belejöttem. A kis tekercseket szorosan egymás mellé tettem az alaposan kimosott üvegben.

Amikor az üveg megtelt, felöntöttem olíva olajjal (tulajdonképp egész kevés olaj fért bele) úgy, hogy legalább 1 centire ellepje. Ekkor rácsavartam az üvegre a tetőt (alá celofán is került) és óvatosan egy fazék vízbe tettem. Épp csak gyöngyöztetve gőzöltem kb. 15 percig. A recept kétszer ennyi időt írt, de mivel előre látható volt, hogy ez nem téli csemege lesz, szükségtelennek tartottam többet, meg attól is féltem, hogy túlpuhul a paprika. (Igazából nincs nagy tapasztalatom a gőzölés terén, a lekvárjaimat többnyire száraz dunsztba szoktam tenni.)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal
  • Rillons d'anjou - zsírban sült malachús Rillons d'anjou - zsírban sült malachús

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr723424453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard