Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Vigyázat! Tömény csoki!

Vigyázat! Tömény csoki!

›
Vigyázat! Tömény csoki!

2007/12/03 : chilii Szólj hozzá!

Nálam is megkezdődött a hangolódás még ha az időjárás nem is kedvez túlságosan (momentán az eső szakad, minden vizes és sáros, beleértve a hat hónapos pulit is). Első nekifutásra rögtön belevágtam a trüffel készítésbe, így aztán ha nagyon elfáradnék a karácsonyi előkészületekbe, csak gyorsan bekapok egy ilyen kis energiabombát (vagy kettőt), meg hát este is jólesik a fotelban űcsörögve majszolgatni.

Az idén kitaláltam egy új módszert (valószínűleg persze nem a spanyolviaszt találtam fel, csupán nekem új a dolog), ami t3v tavalyi ötletén alapszik, miszerint is ahelyett, hogy nyakig csokisak lennénk formázás közben, egy  nyomózsák segítségével rögtön a papírkapszlikba ügyeskedjük a masszát. Ezt az eljárást toldottam meg azzal, hogy előbb kis csokikelyheket gyártottam.

bonbon.jpg

Hozzávalók kb. 30-35 db trüffelhez: 250 g étcsokoládé (minimum 60%-os kakaótartalommal), 55 g vaj, 160 ml tejszín. A kosárkához: 2 tábla étcsokoládé. Továbbá:  meglepetés töltelék: nálam durvára vágott pörkölt mogyoró, mandula, cukrozott gyömbér, kandírozott narancshéj és egy kis pálinkával bolondított apróra vágott aszalt sárgabarack került felváltva a kosárkákba.  

Gőz fölött óvatosan megolvasztottam 1 tábla Tibi étcsokit, és egy tiszta (másra nem használt) vékony ecset segítségével "kikentem" a kapszlikat a csokival. A prototípus tesztelése során kiderült, hogy a csoki 1 rétegben túlságosan vékonyka, így hámozás közben összeroppan, úgyhogy további tábla csoki került a gőzre. Annak érdekében, hogy a csoki ne kössön vissza a tálba, a vizes lábaskát alatta hagytam, így folyamatosan tudtam dolgozni. Az elkészült "kelyheket" hidegre tettem, hogy szépen megszilárduljanak.

Az utóbbi időkben nagyon népszerű tevékenység lett hazánkban az otthoni bonbon készítés, ennek megfelelően rengeteg recept van forgalomban. Az én választásom gondos mérlegelés után Dona Hay receptjére esett az Ízvarázsból. Gőz felett megolvasztottam a csokit és a vajat, majd több részletben, alaposan eldolgozva adagoltam hozzá a tejszínt. Egy szögletes jénai tálba öntöttem a masszát vékony rétegben. Megvártam amíg kihűlt, de még nem szilárdult meg teljesen, és nyomózsákba töltöttem, majd a meglepetéssel bélelt csokikapszlikba nyomtam.
 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr923424419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard