Pudingos csigák

Pudingos csigák

Pudingos csigák

 A különféle kelt tésztából készülő csigabigák iránti szerelmem továbbra is olthatalannak tűnik. Ezúttal Petra pudingos csigáit próbáltam ki. Sajnos az én csigáim nem lettek olyan szépek, viszont fénysebességgel tűntek el. Még szerencse, hogy idejében félretettem a három fotómodellnek valót, különben most nem tudnám megmutatni őket.

Csőben sült spárga

Csőben sült spárga

Csőben sült spárga

Ha az embernek egész hétvégén egy fránya vizsgára kell készülnie, akkor sajna nincs idő bonyolult, időigényes kaják elkészítésére. Még az egyszerűnél is villámgyorsabb ebédre volt csak időm, aminek elkészítését összekötöttem egy gyors hűtőszekrénybéli kármentő akcióval. 

 

Kep_502.jpg

Tehát először is szemügyre vettem a hűtőszekrény tartalmát. A következőkre bukkantam: 6 szelet gépsonka (na ezt sem én tettem bele), tejföl, egy kb. tíz dekás sajt darabka ami már a végét járta, meg ugye az egy köteg (500g) spárga.



A spárgát megtisztítottam, meghámoztam, és enyhén sós vízben kissé (de nem eléggé) előfőztem.

Amíg a spárga puhult, addig kivajaztam egy tűzálló tálat. Egy szelet sonkával megkínáltam a macsekot (mert neki az jár, mert ő ugye megérdemli) a többit pedig 1 centis csíkokra vágtam. Lereszeltem a sajtot. Egy tálban elkevertem 2 dl tejfölt 2 tojással, a reszelt sajt 2/3 részével, ízesítettem pici sóval, fehérborssal és szerecsendióval.

Az időközben elkészültnek vélt spárgát leszűrtem, és a sonkával felváltva elrendezgettem a tűzálló edényben. Ráöntöttem a tejfölös masszát, rászórtam a félretett 1/3 rész reszelt sajtot, megszórtam kis vajdarabkákkal, majd 200 C fokos sütőben fél órát sütöttem.



Tanulság: ha a spárga frissebb lett volna, akkor az én csőben sült spárgám még finomabb lett volna!

2007/5/15 : chilii 2 komment
süti beállítások módosítása