Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Pudingos csigák

Pudingos csigák

›
Pudingos csigák

2007/5/16 : chilii Szólj hozzá!

 A különféle kelt tésztából készülő csigabigák iránti szerelmem továbbra is olthatalannak tűnik. Ezúttal Petra pudingos csigáit próbáltam ki. Sajnos az én csigáim nem lettek olyan szépek, viszont fénysebességgel tűntek el. Még szerencse, hogy idejében félretettem a három fotómodellnek valót, különben most nem tudnám megmutatni őket.



Hozzávalók a tésztához: 450g Liszt, 35g élesztő (én 1csomag szárítottat használtam), 70g cukor, 150 ml tej, 80g vaj, csipet só, 2 tojás.

Hozzávalók a pudingos krémhez: 1/2 csomag vaníliás pudingpor, 1/4 liter tej, 25g cukor, 1 evőkanál vaj, 40g mazsola (opcionális, én szeretem!!!)

A robotgép dagasztókarjának segítségével a tészta hozzávalóiból sima, közepesen kemény tésztát “gyúrtam”, amit langyos helyen, letakarva kelni hagytam kb. 1 órán át.

Amíg a tészta pihent, addig megfőztem a pudingot (utasítás a zacskón). Amikor már azt hittem, elég sűrű, levettem a tűzről és folyamatosan kevergetve bele dolgoztam a vajat, és addig kevergettem, amíg ki nem hűlt. (azért kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön be a teteje)

A duplájára dagadt tésztát lisztezett gyúrótáblára pottyantottam, finoman átdolgoztam és kb. 6 mm vékonyra nyújtottam. Rákentem a pudingot, rászórtam a mazsolát, és feltekertem. A tekercset másfél-két centi vastag szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rendezgettem őket, egymástól tisztes távolságra (sütés közben jól megnőnek). Még nagyjából 20 percig pihentettem őket, majd a 200C fokra előmelegített sütőbe toltam a tepsit. Petra szerint 15 perc, az én sütőmben 20 perc kellett nekik.

Legközelebb azt hiszem sűrűbbre fogom főzni a pudingot, mert, ahogy szeleteltem a tekercset, kifolyt a töltelék. (sülés közben a tészta szerencsére beszívta a masszát, úgyhogy nem égett meg az alja)
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Lencse curry Lencse curry
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr673424458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard